• Szinus tachikardia, kóros ritmusú EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy Párom az elmúlt egy hétben többször is rosszul lett, nehezen kapott levegőt, illetve ez a probléma jelenleg is fennáll, minek következtében kivizsgálásra vittük! Megoszlanak a vélemények, némely orvos szerint pszichésen alakultak ezek ki nála, hiszen egyszerre dolgozik, és egyetemre is jár, ahol most lesz vizsgaidőszak, viszont van aki azt mondta, hogy mellhártyagyulladása van...stb. A mai napon voltunk szívultrahangon, ahol az orvos véleménye szerint minden rendben van, nyugodtan hazamehet, pihenjen. Itthon láttuk, hogy az EKG-ra az van ráírva, hogy SZINUS TACHIKARDIA és KÓROS RITMUSÚ EKG! Az volna a kérdésem, hogy ez pontosan mit jelent, és hogy van e félnivalónk, kell e ezzel valamit kezdeni, vagy valóban jó e így, ahogy van? Párom még csak 24 éves, életerős fiatalember, és aggasztanak ezek a problémák! Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm

        Dr. Pataky Nóra válasza a szinusz tachycardia témában

        Kedves Kérdező! A szinusz tachycardia azt jelenti, hogy a szívritmus teljesen szabályosan működik, de gyorsabban a normál értéknél. A kóros ritmus nincs összhangban a szinusz tachycardiával(vsz. elírták).De több információt akkor tudnék mondani, ha látnám az EKG-ját! Úgyhogy aggodalomra nincs ok, főleg hogy kardiológus látta. Egyenlőre én is pihenést javaslok, koffeint kerülje, szedjen magneziumot!


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 16:05; Megválaszolva: 2011. május 19., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: