Nagy szívdobbanások, hová fordulhatok még?

3 hete sokszor bedobban a szívem, óránként többször.Hirtelen nagy dobbanást érzek, vagy épp több apró dobbanást egymás után, néha egy pillanatra kevesebb levegőt kapok (ezek nem gyors dobbanások) .Concor 5mg gyógyszert szedek, és panangint 3*2-őt, és ez mellett is jelentkeznek a panaszaim. Már megfordultam több kardiológusnál, készült 3 ekg, 1 szív ultrahang, teljes vérkép, pajzsmirigy vizsgálat, vérnyomásom rendben. Mindent rendben találtak. Már nem tudom mi bajom lehet.Egyedül a szívultrahangon mondták hogy a mitrális billentyű lazább szerkezetű, de ezzel ne törődjek.Nem dohányzom, nem kávézom.Van okom aggodalomra, vagy ön szerint semmi baja a szívemnek és ezt csak a stressz okozza? Aggaszt ez a sok bedobbanás...további kivizsgálásra van szükségem? Már nem tudok hova fordulni igazából...köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Ezek a kellemetlen bedobbanások ún. extraszisztolék, gyakran egészséges szíven is előfordulnak. Sokan meg sem érzik őket, csak rutin EKG során derül rájuk fény, másoknak kellemetlen panaszokat okoznak, főleg azoknak, akiknek mitralis prolapsusuk is van (ez az a bizonyos lazább billentyű) . Nem kell aggódni, ezek ártalmatlan ütések, próbáljon kevésbé figyelni rájuk. A stressz fokozhatja az előfordulásukat, stresszoldás, rendszeres testmozgás segíthet. Ha nagyon sűrűn jelentkeznek (Holteren az összes ütés kb. 20-25%-a) , akkor megfontolandó katéteres abláció, de ez a beavatkozás nem mindig sikeres, a ritmuszavar visszatérhet.

Kérdés: 2011. március 09., 13:05; Megválaszolva: 2011. március 10., 14:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...