• Szív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt hónapokban kb havonta egyszer a szívem tájékán hirtelen nem túl erős fájdalmat érzek ami kisugárzódik a hátamba pontosabban a bal lapockám felé.Ez a fájdalom 1-2 másodpercig tart és kétszer háromszor jön elő. Nem mondhatnám hogy ilyenkor elő jönne szédülés zsibbadás vagy erősebb fulladás. Előzménynek annyit hogy augusztusban csináltak ekg-t ami teljesen jó lett, azóta 3-szor teljes vérképet, ahol annyi eltérés volt minden alkalommal hogy több bilirubin található a véremben de semmilyen kezelést nem igényel. Asztmát állípítottak emg nálam szintén nyáron, és nem rég kicsit erősebb refluxot. Arra gondoltam a reflux állhat a háttérben mivel minden vizsgálaton voltam már...légzés funkció ami tökéletes nyár óta, pajzsmirigy vizsgálat, gyomortükrözés minden. Kicsit stresszesebb vagyok mostanában. Kevesebbet is mozgok mint kéne, érdekes hogy msotanában eljárok sportolni egy kicsit de terhelésre nem jelentkezik mindig. Nem gondolom hogy bármiylen szívproblémám lenne bár ekg-n kívül ezt a területet nem vizsgálták, vérnyomásom szoktam magamnak mérni az mindig teljesen kielégítő legutóbb 118/76 70-es pulzussal. A saját megnyugtatásom érdekében kérem írja le ön mit gondol

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A fájdalom jellege alapján nem valószínű, hogy szívbetegsége lenne, bár egyetlen nyugalmi EKG nem zárja azt ki. Elképzelhető, hogy inkább stressz vagy mozgásszervi ok áll a háttérben, a reflux is inkább tartósabb, esetleg égő fájdalmat okozna. Mindenesetre ha a fájdalom hosszabb ideig tart, vagy a terhelhetőség csökkenése, légszomj is társul hozzá, kardiológiai vizsgálat indokolt. Látatlanul nehéz megítélni, de a leírtak alapján nem valószínű, hogy a szívével gond lenne.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 02., 12:44; Megválaszolva: 2011. március 04., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés