• Szív?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Panaszaim sajnos már 6.5 éves, és azóta is napi szinten fájdalmat okoz, ami a következőkben nyilvánul meg, mellkasi fájdalom a 2 mellizom közt illetve a bal mellizom felett, bal lapockában és a 2 lapocka közt. Az első rosszullétem 2004 nov, mellkasi nyomás szédülés remegés magasvéenyomás 180/110, halálfélelem, körházban történt szívultrahang eredménye negatív, terheléses ekg negatív vérkép negatív. Kórházból távozás után ismét hasonló tünetekkel kerültem többször űgyeletre körházba, minden lelet negatív. A diagnózis pánikbetegség. 2006 óta rendszeresen kezelnek, eleinte még napi 3x1 xanax és napi 1 db 20 mg Paroxatot,1,5 éve csak a paroxat. De a tünetek a vagyis a fájdalom azóta is megvan minden nap csak fáj, de már nem hiszi el senki nekem. Reumatólogián Mri készítette: A háti kyphosis jelentősen fokozódott. A peremszélek mentén degeneratív felrakodások láthatók. Hernia nem azozosíthaó. A kp. szakaszon a discusok degeneráltak. Erre kaptam fizikóterápiát és ennyi, minimális javulás volt 2-3 hétig. Szívultrangra elmentem magán uton, eredmények: M mód: LVD:47/28mm, IVS:12/19mm, LVPW:12/18mm, EF:73%, jobb kamra:27mm, Ao.gyök:33mm, bal pitvar:38mm, Ao bill:20mm. Doppler: Ao bill: Vao:1,6 m/s, Ao.insuff.:0 Mitral insuff: enyhe, E/A: 58/66 DT.120 Enyhén károsodott relaxatió. Tricusp.insuff.:enyhe Gr Pericardialis fluidum:0, IVC: nem mérhető bal pitvar:39mm, jobb pitvar:39mm.Normális méretű bal kamra, jó systolés funkcióval.Aortagyök echodens. Szab. relax.Segmentális falmozgászavar nem észlelhető.Pitvari septum középső része elvékonyodott.Aorta ascendens.:32mm. Ezek eredmények mit jelentenek? jók? vagy tovább kellene még menni? A 2011 véreredményem 1 kivételével teljesen jó, ami nem jó az a koleszterin 5,6.A belgyogyászati vizsgálatom negatív hasiultrahang. A gasztro, eredménye igazlot reflux, amir szedek napi 1 Pafenon tablettát . Kérdésem az lenne hogy a leírtak alapján milyen betegség valószínűsíthető?Mert a fájdalom nem múlik semmire! Előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Mellkasi-háti fájdalmat számos dolog okozhat a szíven kívül. A szívultrahang eredménye jó, a negatív terhelés is megnyugtató. Valószínűleg inkább stressz, illetve az MR-en is leírt gerinceltérések állnak a háttérben. Stresszoldás (nem feltétlenül gyógyszeresen), a hátizmokat erősítő gyógytorna, úszás segíthet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 18., 16:46; Megválaszolva: 2011. február 21., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: