Billentyű elégtelenség

Tisztelt Doktorúr / Nő! Szeretném megkérni rá, hogy részletesen írja meg nekem, mit is takar az alábbi szív uh eredményem. Milyen eltérések vannak? Mi a teendőm? Eredmény: M-MOD Vizsgálat AOD / <35mm/: 25 EIVS / <10mm/: LAD / <40mm/: 29 PWDT /< 12mm/: 6 EDD / <53mm/: 41 IVSDT / < 12mm/: 6 ESD / < 40mm/: 23 EF% /> 50% /: 75 /Teichholz/ 2-D Vizsgálat Mitrális billentyű: mmv vastagabb, jó nyitódás. Aorta billentyű: jól nyílik. Tricusp. Billentyű: jól nyílik. Pulm. Billentyű: üregek: norm. Tágak. Falmogzások: jók. BK systoles funk: jó EF /Quinones/ sz.: Pericard. Fluidum: - Megjegyzés: Doppler Vizsgálat: BK Beáramlás: E/A: >1 Csúcsgradiens: Hgmm Átlag Hgmm PHT: msec MVA: cm2 BK Kiáramlás: 1, 5 m/sec Ao.átlaggrad.: Hgmm Bill. Area: cm2 Mitrális insuff. Fok: jelzett (systole elején) Aorta instuff. Fok: - Tricusp. Instuff. Fok: jelzett Becsült syst. Pulm nyomás: normális VÉLEMÉNY: Jó systoles BKF. KIS MI és TI. Várom válaszát! Tisztelettel: Sipos Katalin (21)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves Katalin!

Minden paraméter teljesen rendben van, az első néhány érték az üregi átmérőket jelöli (AOD: aorta átmérő, LAD: bal pitvar, EDD, ESD a bal kamra összehúzódás előtt és után, PWDT, IVSDT a falvastagságok) , az EF a kamrafunkciót jelöli, ez is normális. A mitralis billentyű mellső vitorlája (mmv) kissé vaskosabb, de a billentyű funkciója jó, nem kell miatta aggódni. A jelzett billentyűelégtelenség sokaknál látható, enyhe eltérés, teendőt nem igényel.

Kérdés: 2011. február 09., 15:47; Megválaszolva: 2011. február 13., 20:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...