• Szívdobogás, extraszisztolék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Ismét csatolom a leletet,de le is írom....."Részarányos mellkas,érdes légzés.rhytmusos.vizsgálat során ES-k hallhatók.Zörej nincs.Has puha petap.Y- alakú laparotomia,valamint alsó med. lap pp.gy.hege.Hepar,lien nem tap.Alsóvégtagi oe .nincs.EKG:Sr. bal tengely -állás.Norm.átv.QRS szabályos.Mellkas elv. ST-jelzett T-pos.ECHO-CG:Jk:31mm,Ao 28mm.Bp:34mm,háromtasakos falig nyíló ao.bill.Refl.ao.gyök.Jól nyíló vékony mitr.bill.Kóros áramlás nincs.Károsodott diast.Jó kiáramlás. Norm.tág jobb szívfél.Jelzett MI.Palpitao miatt holter vizsgálat jav.24Órás holter: Sinus alapryhtm.mellett reggel 8 és 230folyamatosan látható unifocalis vES.Parox.asyst.nem volt. Biosoprololt szed, kiegészitendő a therapia Ritalmexel.Háát...ennyi!Ön szerint mi lehet a gond?Elég csak szívritmus szab.gyógy. szedni.A tünetei erős szívdobogás és fulladás voltak.Érszükülete lehet?Sajna dohányzik is!Mit lehetne még tenni? Más vizsgálat?Esetleg Sonoterápia?Aynukám nevében is köszönöm......

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A sonotherapia biztosan nem fogja megoldani ezt a problémát. Az extraszisztolék hátterében számos ok állhat: ionzavar, koszorúér-betegség, struktúrális szívbetegség (ezekre utaló jel nem volt az ultrahangon), de a dohányzás, kávézás, alkoholfogyasztás is fokozhatja előfordulásukat. A dohányzás és az életkor miatt lehet, hogy érdemes lenne kizárni a koszorúér-betegséget, hiszen annak kezelése meg is szüntetheti az extrákat. Nem derül ki, milyen számban jelentkeznek az extrák, ha számuk meghaladja az összes ütés kb. 20-25%-át, és panaszokat okoznak, akkor katéteres abláció is szóba jön - ez esetben elektrofiziológiai szakrendelés felkeresése javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 11:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés