Szívdobogás, extraszisztolék

Kedves Doktornő! Ismét csatolom a leletet, de le is írom....."Részarányos mellkas, érdes légzés.rhytmusos.vizsgálat során ES-k hallhatók.Zörej nincs.Has puha petap.Y- alakú laparotomia, valamint alsó med. lap pp.gy.hege.Hepar, lien nem tap. Alsóvégtagi oe.nincs.EKG:Sr. bal tengely -állás.Norm.átv.QRS szabályos. Mellkas elv. ST-jelzett T-pos.ECHO-CG:Jk:31mm, Ao 28mm.Bp:34mm, háromtasakos falig nyíló ao.bill.Refl.ao.gyök.Jól nyíló vékony mitr.bill.Kóros áramlás nincs.Károsodott diast.Jó kiáramlás. Norm.tág jobb szívfél.Jelzett MI.Palpitao miatt holter vizsgálat jav.24Órás holter: Sinus alapryhtm.mellett reggel 8 és 230folyamatosan látható unifocalis vES.Parox.asyst.nem volt. Biosoprololt szed, kiegészitendő a therapia Ritalmexel.Háát...ennyi! Ön szerint mi lehet a gond? Elég csak szívritmus szab.gyógy. szedni. A tünetei erős szívdobogás és fulladás voltak.Érszükülete lehet? Sajna dohányzik is! Mit lehetne még tenni? Más vizsgálat? Esetleg Sonoterápia? Aynukám nevében is köszönöm......

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

Kedves kérdező! A sonotherapia biztosan nem fogja megoldani ezt a problémát. Az extraszisztolék hátterében számos ok állhat: ionzavar, koszorúér-betegség, struktúrális szívbetegség (ezekre utaló jel nem volt az ultrahangon), de a dohányzás, kávézás, alkoholfogyasztás is fokozhatja előfordulásukat. A dohányzás és az életkor miatt lehet, hogy érdemes lenne kizárni a koszorúér-betegséget, hiszen annak kezelése meg is szüntetheti az extrákat. Nem derül ki, milyen számban jelentkeznek az extrák, ha számuk meghaladja az összes ütés kb. 20-25%-át, és panaszokat okoznak, akkor katéteres abláció is szóba jön - ez esetben elektrofiziológiai szakrendelés felkeresése javasolt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 23., 11:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 19:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés