• Légszomjam van éjszaka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Tisztelt Doktor Úr!

        Éjszakánként néha arra ébredek, hogy sűrűn kell vennem a levegőt. A pulzusomat megnéztem, 60 volt. Ennek ellenére úgy éreztem, mintha nagyon verne a szívem. Ez általában kb. egy negyedóráig tart, majd elmúlik és éjszakánként történik meg velem.

        32 éves vagyok, egészséges ételeket fogyasztok, sok gyümölcsöt, zöldséget, lehetőleg zsiradékként olivaolajat. Nem dohányzok, ritkán iszok alkoholt. Rendszeresen mozgok, naponta kb. 3-4 km-t kocogok és egyéb testmozgást is végzek. A családban az édesanyám viszont súlyos szívbeteg, lehetséges, hogy örököltem volna? Kérem tájékoztassanak mit tegyek. Még nem voltam ezzel orvosnál.

        Válaszukat előre is köszönöm.

         

        Üdv.:

         

        Zoltán.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Az éjszakai légszomj lehet szívbetegség tünete is, de ehhez valószínűleg társulna fáradékonyság, terhelésre jelentkező nehézlégzés is. Elképzelhető, hogy valamilyen ritmuszavar (pl. extraszisztolia, a vártnál hamarabb jelentkező szívösszehúzódások) áll a háttérben, emiatt érez erőteljesebb dobbanásokat, ill. légszomjat. Vizsgálatok nélkül mindenesetre nem lehet kizárni a komolyabb szervi okot (nem tudom, édesanyja betegsége milyen természetű, de bizonyos szívizombetegségek örökölhetőek), s bár valószínűleg nincs ok aggodalomra, javasolt háziorvosi beutalóval kardiológiai, ill. tüdőgyógyászati vizsgálat.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-02 06:16:11; Megválaszolva: 2010. június 02., 06:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés