• Pericardiális lipóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

         

         Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

          Édesanyámnál (63 éves) pericardiális lipómát mutatott ki a rtg. a jobb szív-rekesz

          szögletben, amely 2,5cm nagyságú. Van- e valami teendő vele?

          Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lipoma, szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A mellkas röntgen vetületi képet ad, emiatt érdemes kardiológiai szakrendelésen, szívultrahanggal pontosítani, mi is került leírásra (a szívburok lipomája nem túl gyakori eltérés, ellenben tömegesebb pericardialis zsírszövet gyakran kerül leírásra). Az ultrahang arra is választ adhat, okoz-e valamilyen telődési zavart a szívnél ez az eltérés, szükséges-e további vizsgálat (CT, MR), igényel-e az elváltozás beavatkozást.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-19 12:59:00; Megválaszolva: 2010. május 19., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés