• Alacsony vérnyomás és a visszérbetegség kapcsolata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A harmadik gyerekemmel való terhességem alatt alakult ki a tökéletes vérnyomásomból(120/80) az alacsony vérnyomás, ami 90/60-as alapjáratra kényszerít. A háziorvosom mosolyog és hosszú, nyugodt életet jósol nekem. Az utóbbi időben azonban olvastam cikkeket arról, hogy az alacsony vérnyomás is kezelendő, illetve fajsúlyosabb probléma, mint eddig hittük.Napi két kávé, teázgatás és sok mozgás mellett van egyéb javaslat is, hogy kicsit feltornázzam a vérnyomásomat? Van-e összefüggés az alacsony vérnyomás és a visszérbetegség kialakulása között?

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az alacsony vérnyomás valóban lehet bizonyos (szív eredetű, ideggyógyászati, hormonális) betegségek tünete, illetve néhány vizsgálat során próbáltak összefüggést kimutatni az alacsony értékek és a demencia kialakulása között (egyelőre egyértelmű eredmény nélkül), azonban ha nincsenek panaszai, ezzel az állapottal nincs teendő a bő folyadékfogyasztáson és a rendszeres testmozgáson kívül. A visszerességnek, a vénás pangásnak valószínűleg inkább a hosszabb állás során fellépő vérnyomásesés kialakulásában van szerepe, ezen pl. kompressziós harisnya segíthet.


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-06 11:16:44; Megválaszolva: 2010. február 06., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: