Alacsony vérnyomás tinédzserkorban

Tisztelt Doktor Úr!

16 éves fiú vagyok, és állandó szédülés, fáradtság érzet,  fejfájás és émelygés gyötör már lassan 1 éve, ám mostanában egyre erősödnek a tünetek. Egyik nap pedig, amikor felkeltem az ágyról, megszédültem, és a mellkasomból kiindulva a fejemig szorító, kissé lüktető érzés járt át. Ekkor úgy éreztem, hogy majdnem elájulok. Orvosnál is jártam már, és megállapította, hogy alacsony a vérnyomásom. Azt tanácsolta, hogyha nagyon leesne a vérnyomásom, fogyasszak el egy pohár kávét, és attól majd jobb lesz. Sajnos ez sem segített, ráadásul nem is túl egészséges ilyen korban még a kávé. Ezek valóban az alacsony vérnyomás tünetei? Vagy valami más szív- és érrendszeri problémám van?

Dr. Csuth Ágnes válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

A tünetek valószínűleg az alacsonyvérnyomásnak tudhatóak be. Akkor lehetne ezt egyértelműen bizonyítani, ha egy otthoni vérnyomásmérővel rosszullétek esetén megmérnék a vérnyomást. Ha a vérnyomása hirtelen leesik, a lábak felemelése, és a bő folyadékfogyasztás is segíthet.

Ha nem igazolódik a panaszok alacsony vérnyomásos eredete, belgyógyászati kivizsgálás szükséges.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 06., 00:32 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 00:32
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vernyomas
Alacsony vérnyomás, nyomás érzése...
KEDVES DOKTORNŐ! Azt szeretném tudni hogy mitől lehet hogy a vérnyomásom alacsony a szív pulzus meg magas! ilyenkor a tarkómba nagy nyomást érzek...
Nyugtatót szeretnék szedni, de magas...
Tisztelt Doktornő! Több éve magas a pulzus számom- 85-95 között nyugalmi állapotban is. A vérnyomásom viszont -legalább 30 éve alacsony. (100/65...
Hirtelen alacsony vérnyomás...
T.Dr.Nő! A páromnak beépített műbillentyűje van.Szed vérhígitót is, és digoxint is többek között. Már több alkalommal volt magas vérnyomássa...
Terhelésre alacsony vérnyomás
Tisztelt doktor úr/nő! Júliusban infarktuson estem át.Balatonfüreden a rehabilitáció is megtörtént.Igyekszem sokat mozogni. Viszont bármilyen...