Mit tehetek?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Volt szívinfarktusom, bypass műtétem 20 évvel ezelőtt. Van por-és gyógyszer allergiám. Kb. 2 éve egyre fokozódó légszomj kínoz, néha éjjel is fuldokolva ébredek mert alig kapok levegőt. A háziorvosom Theospirex, Ventolin evohaler, Medrol gyógyszereket írt fel, de már ezek is egyre kevésbé hatnak. Szakorvoshoz nem szivesen mennék, az nekem túl fárasztó, időigényes, macerás. A kérdésem az, hogy szakorvosi vizsgálat nélkül meg lehet-e tudni, hogy a szivemtől, a tüdőmtől vagy az allergiámtól van? Valamint tehetek-e itthon valamit hogy ne legyen egyre rosszabb? Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza légszomj témában

Tisztelét Kérdező!

Sajnos kiábrándító választ tudok csak adni. Fulladásának oka valószinű vagy tüdő vagy szív eredetű. Ezt csakis szakorvosi vizsgálattal lehetne eldönteni, és egyszerre két szakorvos is kéne lássa a kardiológus és a tüdőgyógyász, mert mindkét betegség okozta fulladását hatékonyan lehetne kezelni. Különben ha a Ventolin és Theospirex nem segít, talán meg lehetne próbálni Spirivával, vagy Atroventtel, mert ezek nem okoznak szívbántalamakat mind a két korábban elmített szer. Ha ez nem segít akkor Furosemidet kéne szedni káliummal és ha jó, sokat vizelne, akkor fulladása szív eredetű.

Én mégis a macera ellenére szakorvosi vizsgálatot javasolnék.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 09:26 ;Megválaszolva: 2009. július 17., 09:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Edzés után/közben fulladás mellkasi...
Tisztelt Doktornő! 29 éves férfi vagyok és a panaszom az, hogy gyakran fulladok edzés közben/után és enyhe mellkasi fájdalmat is érzek....
Ekg vizsgálata
Tisztelt Doktornő Pánikbeteg vagyok sajnos, ami kardiológiai tüneteket produkál nálam. Voltam kivizsgáláson. Ekg ultrahang labor és terheléses ekg...
Levegő kinyomás
Üdvözlöm! 2 hónapja tartó problémám miatt keretem fel önt.Folyamatos mélylevegőt kell vennem utána pedig 3x vagy 4x a mellkasommal a levegőt...
Véroxigénszint normális?
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szívbillentyű probléma és asztma miatt van pulzoximéter nálam. Általában 97-99% az orvosnál, de én már napközben...
Szívelégtelenség?
Tisztel Doktornő! 3-4 hónapja voltam külömböző kivizsgálásokon teljes vérkép, szív ultrahang (dopler) 12 elvezetéses EKG (azt hiszem így...