• Magas CK érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Párom Ck értéke:880 volt, majd 1 hét után:735. 1 évvel korábban ck:266 Tudott betegségek:-diabetes -hyperlipidaemia Szedett gyógyszerek:-Meforal 1000 -Lescol xl 80mg -Lipidil supra 160mg Úgy hallottam valamelyik gyógyszer okozhatja a ck szint emelkedését.Szeretném megkérdezni, hogy melyik, és hogy ilyen színtű emelkedést kiválthat-e csak gyógyszer, vagy más is lehet a háttérben? EKG vizsgálatot is csináltak, ami kóros jelet nem mutatott. Párom 38 éves, nagyon sok fizikai munkát végez. Májusban kell kontroll vizsgálatra mennie, de addig is szeretnénk tudni, hogy mit tehetnénk? Abba kellene-e hagynia valamelyik gyógyszer szedését? Segítségüket előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas CK témában

        Tisztelt Kérdező!


        A CK az izmokból szabadul fel. Fizikai munka, sportolás után jelentősen megemelkedhet a vérszintje. Ezen kívül CK emelkedést a zsírcsökkentő- Lescol-XL, Lipidil supra- gyógyszerek is okozhatnak izomkárosodás révén.  A beállítást követően ezt szokták ellenőrizni. Ilyenkor általában izomfájdalmat is érez a beteg. Javaslom, hogy a gyógyszereket beállító kezelőorvossal beszélje meg a további tennivalókat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 10:04:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!