Magas CK érték

Párom Ck értéke: 880 volt, majd 1 hét után: 735. 1 évvel korábban ck: 266 Tudott betegségek: -diabetes -hyperlipidaemia Szedett gyógyszerek: -Meforal 1000 -Lescol xl 80mg -Lipidil supra 160mg Úgy hallottam valamelyik gyógyszer okozhatja a ck szint emelkedését.Szeretném megkérdezni, hogy melyik, és hogy ilyen színtű emelkedést kiválthat-e csak gyógyszer, vagy más is lehet a háttérben? EKG vizsgálatot is csináltak, ami kóros jelet nem mutatott. Párom 38 éves, nagyon sok fizikai munkát végez. Májusban kell kontroll vizsgálatra mennie, de addig is szeretnénk tudni, hogy mit tehetnénk? Abba kellene-e hagynia valamelyik gyógyszer szedését? Segítségüket előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas CK témában

Tisztelt Kérdező!

A CK az izmokból szabadul fel. Fizikai munka, sportolás után jelentősen megemelkedhet a vérszintje. Ezen kívül CK emelkedést a zsírcsökkentő- Lescol-XL, Lipidil supra- gyógyszerek is okozhatnak izomkárosodás révén. A beállítást követően ezt szokták ellenőrizni. Ilyenkor általában izomfájdalmat is érez a beteg. Javaslom, hogy a gyógyszereket beállító kezelőorvossal beszélje meg a további tennivalókat.

Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Kérdés: 2009. április 20., 10:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...