Mélyvénás trombózis kockázata dohányzás+fogamzásgátló szedése esetén

Tisztelt Doktornő! Azt olvastam, hogy a dohányzás és a fogamzasgátló együttesen felerősítí a mélyvénás trombózis lehetőségét. Én naponta 1-3 szál cigarettát szívok el és szedek fogamzásgátlót. Túlsúlyom nincs, sportolok, alkoholt nem iszom. Leiden mutáció vizsgálaton voltam és negatív lett. Családomban nem volt tüdőembólia. Az a kérdésem, hogy ennyire kevés dohányzás is nagyon ártalmas-e az én esetemben? Válaszát köszönöm, Üdv.

Dr. Molnár Dóra válasza Dohányzás és trombózis témában

Kedves Kérdező! Egy orvos sem fogja azt mondani, hogy ártalmatlan bármennyi cigaretta elszívása is, de Önnek valóban nincs más kockázati tényezője. Összességében valószínűleg alacsony a trombózis kialakulásának kockázata a napi életvitel mellett a leírt adatok alapján. Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2023. június 20.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Sportolás és Hasi Aorta aneurysma
Tisztelt Doktornő. Érdeklődni szeretnék, hogy a betegségemmel (CT-n 2,5 cm-es fusiformis infrarenalis aneurysma), mennyire megengedett a sportolás és a...
Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...
Szívritmuszavar melletti sport?
Kedves Doktor Nő, szeretném a tanácsát kérni az alábbiakban. Korábban még nem tapasztaltam ilyen jellegű panaszokat. Néha nem rendszeres jelleggel, de úgy...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n