Éjszakai izzadás, heves szívverés, fülzúgás, fejfájás, rossz közérzet, bal mellkasi nyomás

Hetek óta éjszaka rosszul alszom, arra ébredek, hogy teljesen leizzadok, de csak a nyakam körül, heves szívveréssel. Bal oldalon a mellkasomnál nyomást érzek, a bal fülem erősen zúg, és a bal halántékomnál enyhébb fejfájást érzek. Napközben is változó intenzitással, változó gyakorisággal, de visszatérő érzés a mellkas bal oldali nyomás, és heves szívverést tapasztalok kevésbé megterhelő fizikai aktivitás esetén is (pl. tempósabb séta, bevásárlás utáni cieplés), enyhe szédülést érzek, rossz közérzet tör rám, mint a. Ezen felül a szemem is káprázik, főleg olvasáskor, zavaró a fény rossz a közérzetem, mint, amikor valaki ébredéskor hirtelen felugrik. Előfordul erekciós zavar is… Ezt a napközben elő-előforduló hevesebb szívverést már korábban is tapasztaltam, de eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert el is múlt és nem volt túl gyakori. Valami kezdődő szívbetegség, vagy keringési betegség előjele ez? A napi munkámat, életemet is egyre inkább befolyásolja negatív módom. Negyvenkét éves férfi vagyok, egyáltalán nem dohányzom (régen sem tettem), alkoholt csak ritkán, alkalomszerűen (hétvégén) fogyasztok, de mindig mértékkel. Kábítószereket sosem fogyasztottam. Átlagos, 80 kg testsúlyom, 178 cm magassággal. A fentebb említett fülzúgás 2006 óta tart, azt önmagában azt megszoktam, akkor 16 éve kezelték kórházban, de megszüntetni nem sikerült.

Dr. Molnár Dóra válasza Szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Részletes kivizsgálás javasolt, tünetei hátterében többféle probléma állhat. Vérszegénység, pajzsmirigy betegség kizárása mindenképpen javasolt többek között. Természetesen fizikális vizsgálat, EKG is szükséges, leletektől függően további vizsgálatok is indokoltak lehetnek (például szív ultrahang és 24 órás EKG monitorozás -Holter- is.) Amíg a kivizsgálás megtörténik, addig is hasznos lehet a panasz alatt vérnyomást és pulzust mérni. A vizsgáló segítheti majd ez az információ. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2023. március 23.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...
Mit takar az érfestés eredménye?
Tisztelt Weborvos! Mit takar a láb érfestés műtét eredmény? Mostanában nagyon görcsöl a nagymamám lába, és 10 méter járás után nagyon sajog neki . Annyit...
Étkezés után jelentkező heves...
Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy mikor sokat eszek akkor megemelkedik a pulzusom, (110) és neha úgy érzem, mintha egy ütemet kihagyna a...