Kardiológia

Tisztelt Doktornő! Van -e ok aggodalomra? A doktor úr azt mondta ,hogy nincs baj,de én aggódom,mert van egy kis elzáródás de a szívműtét után is volt már meg az érelmeszesedésről beszélt,de nem nagyon értettem meg Echocardiographia: Norm.bal kamra: 41-28 mm.Jó syst.funkció EF: 59%. septum 10mm. hátsó fal: 10 mm. Mitrális vitorlák szerkezete lazább.aorta gyök: 28 mm Bal pitvar: 39 mm Aorta separáció: 20 mm.Aorta ascendens: 29 mm. Aorta v.max.: 1,08 M/sec.Norm.beáramlási görbe. EV: 0,70 M/sec. AV: 0,49 M/sec. E/A: 1,44. II.fokú MI. Septum kissé hypokineticus, thrombus, PF nincs Vélemény: Jó bal kamra a syst.funkció.II.fokú MI. Eddig évente jártam,most fél év múlva kell visszamennem. Kellene-e szednem valami gyógyszert?

Dr. Molnár Dóra válasza mitralis insuffitientia témában

Kedves Kérdező! Egyelőre nincs ok az aggodalomra, a vizsgálat ellenőrzésképpen szükséges, hogy időben fel lehessen ismerni a romlást, mivel a mitrális billentyű nem zár tökéletesen. Jelenleg nem súlyos az áteresztés, de esetleg romolhat. A fali mozgás eltérés miatt esetleg koszorúr szűkületre gondolhatott a kolléga, de biztosat ennyi alapján nem tudok mondani.

Gyógyszerszedésről csak az ultrahang alapján nem lehet dönteni, ezt a kezelőorvossal kell megbeszélni, bár bizonyára mondta volna, ha szükségesnek látja. Legközelebb bátran kérdezzen, hiszen fontos, hogy tudja, és értse, mi történik Önnel.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. augusztus 31., 14:05 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 02., 18:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis elgtelenseg
Kedves Doktorno, valaszat koszonom. A crestort nem szakorvos irta fel, koleszterin vizsgalatot nem csinaltam mostanaban, igy kolleszterincsokknenyokent nem...
Mitralis insuficiencia
Tisztelt Doktorno 28 evesen allapitottak meg nalam egy egy ecodopleres kivizsgalasnal mitralin 1 osztalyba tartozo rendelleneseget. Mondtak a bal kamra meg...
Vérkeringés
Tisztelt Doktor! Egyre fáradékonyabb vagyok és feledékenyebb. Cardiológiai vélemény: A pitvari sövényen 26x14 mm-es pitvari septum...
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas