Érdemes orvoshoz fordulni ?

Tisztelt Doktornő! A mai napon munka közben (nem fizikai munka, csak szimplán sétáltam) egy hirtelen erős szúrást éreztem a mellkasom bal oldalán a szivemnél és abban a pillanatban az egész testemben gyengeséget éreztem, utána mivel egy kicsit megijedtem erősebben vert a szivem kb fél percig majd ezután semmi egyéb gondom nem volt. Nyáron volt egy pár napig, hogy a mellkasomnál éreztem szúró érzést, ami inkább a mellkasom közepén volt és sokkal enyhébb, de az utána el is múlt, szerintem inkább lelki eredetű volt viszont elmentem kivizsgáltatni ahol csináltak EKG-t is és szívultrahangot is és mindent rendben találtak. Ennek a vizsgálatnak az eredményét csatolni fogom. A vérnyomásommal illetve a pulzusommal sem volt soha gond. 22 éves vagyok, gyerekkorom óta sportolok, nem dohányzom, az étkezésemre is odafigyelek. Sportolás közben nem volt semmi panaszom a szivemmel kapcsolatban, a mai után viszont nagyon megijedtem. A kérdésem az, hogy okozhatta ezt, illetve utalhat e komolyabb problémára és érdemes lenne-e orvoshoz fordulnom?

Dr. Molnár Dóra válasza szúró mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! Mellkasi szúró fájdalom általában nem kardiológiai eredetű, sokkal inkább mozgásszervi oka lehet. A leírás alapján felmerül esetleg gyomorsav probléma lehetősége is. Érdemes lenne inkább ezekben az irányban vizsgálódni, ha mégegyszer előfordul, addig pedig javasolt hátizom gyakorlatok folytatása. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2021. november 28.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Szívfájdalom
Tisztelt doktor úr, doktor nő! A következő problémával fordulok önhöz. Nagyon sokszor fáj a szívem vagy a környéke. Általában erősen belenyilal, éles...
Éles, nyilalló szívfájdalom
Tisztelt Dokrornő, Doktorúr! A múltkori kérdésem óta a negatív T-k miatt elküldtek terheléses EKG-ra, minden rendben volt, nem mutattak ki semmiféle...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...