Lelet kiértékelés

Tisztelt Doktornő! 2021.05.-hóban kaptam a második Pfizer vakcinát. 2021.11.15.-én jelentkezett orrfolyás után 17.-én Covid-19 fertőzést mutatott a házilag végzett gyors teszt, ezt követően aznap a háziorvos által elvégzett teszt is pozitív lett. A karantén leteltét követően háziorvosi javaslatra fizetős laborban TROPONIN szint mérést kértem a versenysportolásba való visszatérésem miatt. A következő leletet kaptam: <2.51ng/L - 45,20 Leletet feltöltöttem! A kérdésem az, hogy kezdhetem-e 11.29.-től újra a heti 6 edzést, természetesen fokozatokat betartva, kíméletesen gondolnám? Szeretném a szövődményeket, amennyire lehet elkerülni, esetleg bármilyen tanácsot szívesen vennék ennek érdekében. Előre is hálásan köszönöm, várom szíves válaszát. Üdvözlettel: Jablonkai Bálint

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Covid és sport témában

Kedves Kérdező! Intenzív versenysport végzéséhez tünetes COVID fertőzést követően a tünetmentesség után 2-4 hetes pihenőidő szükséges. Ezt követően fokozatosan, pulzus kontroll mellett lehet elkezdeni az edzést. Fontos a fokozatosság betartása a későbbi esetleges problémák elkerüléséhez. A továbbiakban sok sikert kívánok! Javaslom, hogy mindenképpen egyeztessen a spororvosával.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. november 26., 15:09; Megválaszolva: 2021. november 28., 21:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Sűrű a vérem trombózishajlam?
Tisztelt Dr.Nő! Fél évente járok vérvételre, viszont eddig nem fordult elő ilyen. A labor hívott közvetlenül fel, hogy bizonyos értékek...
Inkomplett jobb Tawara szárblock
Kedves Doktornő, 40 éves terhes nő vagyok. Az EKG leletemen ez állt: EKG: sinus ritmus , frekv: 56/ min, meredek tengelyállás, PQ: 128 ms. QRS:...
Szívbillentyű betegség
Emelkedő, lépcsőzés...