Kamrai extrasystole

Szép napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, Hogy 1 évvel ezelőtt kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam. Holtér vizsgálat ki mutatta hogy több mint 33 ezer volt a melléütés. Érezhető is volt erős bedobannásokkal. Kaptam rá nebilet gyógyszert minden reggel felet. Tavasszal voltam Covid 19 fertőzött erős tünetekkel. Ott nagyon erősen vissza tértek az extrák de kigyógyulás után megszűntek azóta nem volt. Azonban most 5 napja vissza tértek 0-24 órában..van amikor minden egyes szívütésnél érezni lehet. Kardiológushoz 1.5 hónap mulva kaptam időpontot. Mit tud javasolni? Az egyik zárójelentésen parasystoliát is írtak ez mit jelent pontosan? Meglehet, hogy a stressz s a szorongás hozta vissza? Eléggé szorongó pánikoló típus vagyok. Régebben ha éreztem, hogy valami nem stimmel vagy volt pár extra a panangin Forte segített, jelenleg ez sem. Tudna adni valami tanácsot, amivel tudnám csökkenteni az extrák számát orvosi viszgálatig? Nagyon szépen köszönöm! Csatolva küldöm a képet a zárójelentésről!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza paraszisztolia témában

Kedves Kérdező! Korrekt kivizsgálásról szól az ambuláns lap. A stressz valóban fokozhatja az extraszisztolék számát. A paraszisztolia oka egy önálló aktivitású kis elektromos góc a szívben, sokszor nehéz befolyásolni, viszont többnyire nem veszélyes. Ha jelentős panaszokat okoz, ritmusambulanciára lenne érdemes elmenni a terápiás lehetőségek megbeszélésre- többféle megoldás is létezik.

Stressz, koffein, alkohol kerülése, megfelelő mennyiségű alvás és Q 10 készítmény szedése enyhítheti a panaszokat, amíg eljut a vizsgálatra. Kifejezett rosszullét esetén ügyeleti ellátást kell igénybe venni.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 11., 11:25; Megválaszolva: 2021. szeptember 14., 21:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás
Ugye nem szív eredetű?
Inappropriate sinus tachycardia