Tüdő fájdalom / zsibbadás a lábban

Tisztelt Doktor/nő, kb 2 hete kezdődött minden. Esti órákban feküdtem az ágyban, majd hirtelen elkezdett verni a szivem, elzsibbadt a nyelvem, és sötét lett minden. Ájulás nem történt gyorsan eltünt minden. Ezután úgy kb 10percel késöbb még 1x megtörtént csak heves szívverés nélkül és nehézlégzéssel. Ilyenkor hívtunk mentőt aki a Kórházba szállított majd ott Diagnosztizáltak. A Doktorok szerint az EKG és a vérkép jó, nem mutat semmi problémát így hazaküldtek. Másnap felkerestem a Háziorvosom aki beutalót adott egy Kardiologushoz/ Neurologushopz. A kardiologusnal felmerült a lehetöség egy úgynevezett AVNRT-re, de ezt csak egy EKG vel tudná 100%-ba megmondani.Mivel még mindig nehezen lélegeztem elküldött Röntgenre és megultrahangozta a szivemet is. Szerencsére nem talált semmit sem, ami tüdő/szív rendellenesség lenne. A neurologus ugyan ugy semmit nem talált. Ezek után vissza mentem dolgozni, de azt vettem észre, hogy extrém fáradékony vagyok. 1 óra munka után lekell ülnöm és pihenni minimum 15percet. Ezt a munkatársaim is észrevették ezért elküldtek haza, hogy pihenjem ki magam. Másnap 35 fokos melegvan, remegve és betakarózva fekszek az ágyban, lázam enyhén volt 38,5. És megint elöjött a nehézlégzés. Estére enyhült a láz de a nehézlégzés, megmaradt sőt felerősödött, annyira hogy már szédültem. Felhívtam a Kardiologusomat, aki azt tanácsoltam, induljak be a kórházba. Ott megint egy vér-vétel és EKG követekezett de megint semmit nem találtak, és haza engedtek. Azóta már fájó érzés van a bal oldalamon, és a mellemnél, étvágyam nincsen, és gyakran bizsereg az ujjam és a felsó combom. A kardiologus megint kivizsgált és fixen tudja mondani , hogy nem tüdő/szív eredetü a probléma. Ma éjjel, megint felerősödött a nehézlégzés, és úgy éreztem mintha a tokám nyomna ezért veszek nehezen levegőt. Jelenleg a zsibbadás érzés van meg,fáradékonyság,étvágyhiány, fájadlom a bal oldali mellkasban, és nehéz légzés de nem állandóan. Jelenleg 3 vérképem van, mind a hármon alacsony a pO2 (T) 20,9-35,4-ig terjed. A chlorid enyhén megemelkedett és a Glukose 115-122 ig terjed. Míg az RDW- is enyhén alacsony 11,3%. A háziorvosom kizárja a Pajzsmirigyet mivel a TSH érték 2,31. Mit tanácsol mit tehetnék még? Mire tippelne így a leírtak alapján? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza légzési nehézség témában

Kedves Kérdező!

Az eddig elvégzett vizsgálatokat pontosan nem ismerem, feltételezem, hogy a ritmuszavar mellett a tüdőembólia lehetőségét is kizárták. A kisebb láz hátterében állhat vírusfertőzés lehetősége is. Amennyiben a ritmuszavar ismétlődik, akkor 24 órás EKG ( Holter) vizsgálatát is javasolnám.

Kérdés: 2021. augusztus 18., 10:36; Megválaszolva: 2021. augusztus 19., 17:01
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzustartomány
Több probléma
Kedves Doktornő! 73 éves vagyok, van egy pár alap betegségem . Zöldhályoggal 1986 óta kezelnek , magas vérnyomással kb. 15 éve, refluxom 5-6 éve...
Ekg vizsgálata
Tisztelt Doktornő Pánikbeteg vagyok sajnos, ami kardiológiai tüneteket produkál nálam. Voltam kivizsgáláson. Ekg ultrahang labor és terheléses ekg...
Szokatlan EKG: aggódjak?