Szívritmuszavar?

Tisztelt Doktornő! A minap elmentem futni és futás közben hirtelen nagyon gyors lett a szívverésem. Olyan érzés volt, mintha remegne a szívem. Középiskolás koromban éreztem hasonlót utoljára, de akkor nem foglalkoztam vele. Akkoriban hirtelen mozdulatra, vagy ugrálás miatt alakult ki ez a remegés, de 5-10 percen belül elmúlt. Most futásnál a remegő érzet mellett enyhe légszomjat is éreztem, ami miatt köhögnöm kellett párat. Hazasétáltam, de még ezután is 1 óra elteltével is, ha megnéztem a pulzusom, akkor nagyon szaporának éreztem. Aztán végül rendeződött. Okozhatta ezt szívritmuszavar vagy csak edzetlenség áll a háttérben? (Január óta nem futottam egyéb okok miatt, de akkor még ilyen problémát nem észleltem mozgásnál.) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező!

A hirtelen, szokászosnál intenzívebb fizikai aktivitás is állhat a panasz hátterében, de leírás alapján ritmuszavar is lehet valóban. Kardiológiai szakvizsgálatra érdemes lenne elmenni a további intenzív edzés folytatása előtt.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 26., 18:00; Megválaszolva: 2021. május 31., 23:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....
Hirtelen szívdobogás és enyhe...
Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet...
Volt pánikos
PSVT Gyógyszere
Tisztelt Doktor nő! A feleségemnek az elmúlt hónap elég stresszes volt, mind a munkahelyén, mind a családban, nagyon-nagyon megviselte, hogy...
szívritmuszavar
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt időkben pár havonta jelentkező ritmuszavar miatt fordulok Önhöz. Rendszerint guggolásból felállás után,vagy...