Concor cor elhagyása

Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom. Miután felgyógyultam, kardiológiai kivizsgáláson is voltam ahol minden negatív lett, tehát nincs szervi bajom. Az orvos akkor azt mondta h fokozatosan elhagyhatom a tablettát. A 2,5 mg-ot már le tudtam csökkenteni 0,625 mg-ra. Most már teljesen el akartam hagyni a tablettát de a 3. Napon visszajött a hajnali magas pulzusszám. Tanácstalan vagyok hogyan tovább?! Szedjem tovább és rövid idő múlva próbáljam meg ismét elhagyni? Vagy még csökkentsem tovább az adagot és utána próbáljam elhagyni? A közeljövőben szeretnék belevágni a babaprojektbe így szeretném minél előbb lerakni. Vagy lehet hogy életem végéig szednem kell majd? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező, még 2-3 hétig szedje az utolsó legkisebb, panaszmentességet biztosító minimális adagot, aztán hagyja el. Ha ismét visszatér a panasz, kérjen újabb konzultációt.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 24., 18:53; Megválaszolva: 2021. május 24., 23:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar?
Hirtelen szívdobogás és enyhe...
Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet...
Volt pánikos
PSVT Gyógyszere
Tisztelt Doktor nő! A feleségemnek az elmúlt hónap elég stresszes volt, mind a munkahelyén, mind a családban, nagyon-nagyon megviselte, hogy...
szívritmuszavar
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt időkben pár havonta jelentkező ritmuszavar miatt fordulok Önhöz. Rendszerint guggolásból felállás után,vagy...