Szìvritmuszavar

Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg mintha kihagyna a szìvem. Akkor kivizsgáltak. Minden rendben volt. Azt mondták alacsony a pulzudom de határeset. 2018-ba állapotos voltam. Akkor ismét èreztem fura szìverrèst, bedobbanást. Kivizsgáltak. A holteren egy esemény volt azt mondták. Kamrai Es salve. Az orvos azt mondta várjuk meg a szülèst utána kontroll. Úgy is volt. 2019 ès 2020-ban is voltam kontroll vizsgálaton. A labor, szìv uh, terhelès rendben volt. Csak sves, ves volt rajta. De mostanában más jellegű szìvritmuszavart is èrzek. Olyan mintha akadozva verne erősen. Amire meg is ilyedek. Ezêrt most ismét voltam szìv uh-n. Ahol azt mondta az orvos minden renben enyhe Mi, Ti van ami eddig is volt. Azt mondta nem szìv eredetű. Egyébként sajnos tèny hogy tavaly óta elèg stresszes az èletem. Ő szerinte ez ezêrt vannak a szívritmuszavarok ès ezek ártalmatlanok. Csak ez több másodpercig tartó akadozó össze-vissza verès nagyon megrêmìt. Egyébként a kamrai extrasystole ès kamrai es salve ha nincs szìvbetegsèg akkor veszèlyes lehet? Önt szerint is lehet esetleg a stressztől? Egyèbkènt refluxal is küzdök. Nagyon szépen köszönöm a választ! Üdvözlettel: Èvi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A fokozott stressz, kialvatlanság, fokozott koffein bevitel, de akár a reflux betegség is hozzájárulhat a panaszokhoz. A javasolt 24 órás EKG vizsgálatot (Holter) el kellene végeztetni, így pontosabb képet lehet kapni a ritmuszavar természetéről és mennyiségéről. Az információ birtokában a szükséges teendők is könnyebben megállapíthatók. Amíg a vizsgálat megtörténik, érdemes a panaszt rontó tényezők lehetőség szerinti kiküszöbölése (például kávé, cola, energiaital stb. fogyasztás csökkentése), rendszeres séta segíthet a stressz kezelésében.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. április 28., 08:53; Megválaszolva: 2021. április 29., 13:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar