Hirtelen szívdobogás és enyhe nyomás a fejben

Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet belülről elönti valami melegség, és enyhe nyomást is érzek benne belülről. Közben semmi sem fáj, kizárólag a fejemben érzem. Elég ijesztő jelenség. Mintha nagyon megugrana a vérnyomásom, de ez csak tipp, mert soha sem volt magas a vérnyomásom, nem tudom, milyen érzés az. Csak ritkán jelentkezik és mindig csak pár másodpercig tart. Van, hogy egy-két héten keresztül kb. 2-3 naponta, de most pl. egy pár hónapig egyáltalán nem. Gyanús, hogy összefügg a stresszel, de ez számomra még nem derült ki egyértelműen. Jellemzően egy negatív gondolat után jön, de akkor szinte azonnal. Általában az irodában ülve, munka közben fordul elő, de ez nem meglepő, mert amúgy is általában az irodában ülök. Egyszer viszont kiránduláskor, gyaloglás közben is volt. Utoljára autóvezetés közben és elég erős volt, és közben a látásom is erősen beszűkült. 54 éves férfi vagyok, gyógyszert nem szedek. Semmilyen ismert betegségem nincs, leszámítva a veleszületett kamrai septum defectust (én ezen a néven ismerem az orvosomtól még gyerekkoromból) . Van ezzel valami tennivaló, és ha igen, kihez, milyen orvoshoz forduljak? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező!

A panaszok alapján mindenképpen javasolt részletes kardiológiai kivizsgálás fizikális vizsgálattal, EKG-val, szív ultrahanggal és 24 -72 órás EKG monitorpzással (Holter). Leletek birtokában lehet további teendőkről dönteni. A területileg illetékes szakrendelésre háziorvosi beutaló szükséges. A kivizsgáláshoz részletes labor vizsgálat is hozzátartozik, erre is adhat beutalót a családi orvos. Eszméletvesztés esetén sürgősségi ellátás igénybevétele ajánlott

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 27., 14:12; Megválaszolva: 2021. március 28., 22:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar?
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....
Volt pánikos
PSVT Gyógyszere
Tisztelt Doktor nő! A feleségemnek az elmúlt hónap elég stresszes volt, mind a munkahelyén, mind a családban, nagyon-nagyon megviselte, hogy...