Szívprobléma

Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell bevennem) azzal az indokkal, hogy alacsonyabb frekvencián nincs annyi plusz ütést. (Minden 3. Rossz volt) amit a 24órás holtér vizsgálat mutatott ki. A kérdésem, s a panaszom az lenne, hogy jelenleg Covid fertőzésen esek át. 5.napja érzem a tüneteket viszont nagyon sokszor a nap 24 órájában érzem a szív verésem/kimaradásokat/be dobbanásokat/ vagy szimplán minden szív verést. A vérnyomás mérő nem tud érdemleges adatot mutatni, mert a szívritmusom elég széles skálán mozog legalacsonyabb 45bpm legmagasabb 137 mind a 2 érték nyugalmi helyzetben történt. Percek alatt változik elég sokat. Sajnos kardiológián nem fogadnak addig amíg pozitív vagyok. Esetleg nincs valamilyen módszer itthonra amitől kicsit jobban érezném magam és nem ijesztgetne az érzés egész nap? Ill. Vagy ez csak addig lesz ennyire érezhető míg a Covid ki nem ürül belőlem? Nagyon megvagyok rémülve! Mellesleg eléggé rátudok parázni az efalyta dolgokra. Köszönöm szépen előre is a választ!

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező!

A COVID betegség, és a helyzettel járó stressz is ronthatta a panaszait. Nagyon fontos elegendő koffeinmentes ( a gyümölcs ízesítésű teák is tartalmazhatnak koffeint, erre érdemes figyelni, a valódi gyümölcsteákban viszont nincs) folyadék bevitel, 2-2.5L. Javaslok még 2x1 recept nélkül kaható K/Mg készítmény szedését 2 hétig a készítményen szereplő adagolással. Ha 120 hgmm felett van vérnyomás és 80/min felett pulzus , ebben az esetben Nebilet is megemelhető 2x1/2 tbl adagra. Amint lehetőség lesz, javasolt EKG készítése panasz alatt. Sürgős esetben mentőt kell hívni, akinek jelezni kell, hogy Ön COVID-os. Megfelelő helyre tudják szállítani.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 20., 09:00 ;Megválaszolva: 2021. március 24., 06:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szív dobbanások,magas pulzus
Tisztelt Doktornő! 22 éves nő vagyok. Családomba előfordult magas vérnyomás,illetve édesanyámnál billentyű gondok,édesapám infarktusba...
Extra Systole
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...