Volt pánikos

Tisztelt Doktornő/ Úr! Egy éve elég súlyos pánikbetegséggel és generalizált szorongással kerültem be a pszichiátriára! Gyógyszereket kaptam, de esténként iszonyú félelem tört rám, ami miatt a pulzusszámom igen magas volt. Egyszer meg is mérték 160as volt a vérnyomás kissé emelkedett volt. Nagyon megrémültem, hogy baj lehet a szívemmel... mert sok helyen olvastam, hogy pánikroham 150 feletti pulzusszámot nem tud okozni. Csináltak ekg-t akkor... ami rendben volt. Elötte való évben pedig volt 24 h ekg szivuh. akk is minden rendben volt. Azóta meggyógyultam, minimális gyógyszert szedek és mindig 55- 80 a nyugalmi pulzusom. Jól vagyok! De szöget ütött az a mondat a fejemben, hogy pánik nem képes 160as pulzust produkálni... azóta sem volt sosem nyugalmi állapotba még 90nél se több.. de jó lenne a megnyugtatás, hogy az akkor igen is a pánik és a félelem miatt ugrott 160ig és nincs szervi baj és hogy lehetséges, hogy a pánik ennyire felvigye.! Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező, okozhat súlyos pánik roham heves szívverést a felszabaduló stresszhormonok miatt, de utólag senki nem tudja megmondani, hogy mi történt hónapokkal ezelőtt. Az jó hír, hogy mostanában nincs panasza, így ez is a pánik roham hatását támasztja alá.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 18., 23:11; Megválaszolva: 2021. január 25., 00:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bypass
Kedves Doktornő! Houstonban élő fiamnak szívműtétje volt. A beavatkozást követően több napon /4-5/ keresztül gépekkel tartották működő...
Karidológiai lelet
terheléses EKG és Holter monitorozáson vettem részt mert alacsonynak ítéltem meg a nyugalmi pulzusom. Heti 20-25 kilométert futok, nem nagy tempóban. ...
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés