Extra dobbanások

Tisztelt Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, egy pár napja vettem észre, hogy olyan érzésem lenne, mintha kimaradna egy szívdobbanásom, aztán meg dobban egy nagyot. Ez napi szinten előfordul, de nem folyamatosan. Van mikor percenként 1-3, de van mikor egy sem. Kellemetlen érzés, olyan mintha megállna olyankor a szívem. Más panaszom nincs. Szeptember óta szedem a Nebiletet, kicsit magas volt a pulzusom, de ma már az is szépen beállt. A vérnyomásom is jó szokott lenni, 110-130 között. Mi okozhatja ezt? Szeptemberben voltam kardiológián ahol nem találtak semmi bajt. Van okom aggódni, mit tudok tenni ellene? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nagy Zsófia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! Úgynevezett extraszisztolé - nem sorban érkező szívdobbanás - okozhatja panaszait, amely a legtöbbször nem igényel speciális teendőt. Először EKG-t kellene csináltatni, és konzultálni a háziorvossal, hogy van-e szükség további vizsgálatra ennek alapján.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 18., 20:11; Megválaszolva: 2021. január 25., 00:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extra Systole
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...