éjszakai ritmuszavar

Tisztelt Doktornő, közel egy éve éjszakánként vízszintes helyzetben gyakori erős bedobbanásaim vannak és csak a jobb oldalamon tudok jól aludni. Napközben is érzem a ritmuszavart időnként, de fekvő helyzetben nagyon zavaró számomra. Kérdésem, hogy ezzel érdemes e felkeresnem orvos illetve jelezhet e előbbi tünet komolyabb bajt esetleg. Enyhébb fokú billentyű rendellenességgel rendelkezem de állítólag 3 évente egy kontroll elegendő a tavalyi vizsgálat alapján. Köszönöm szíves visszajelzését!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező!

A panasz hátterében nem sorba érkező ütések, extraszisztolék állhatnak, amelyek gyakran nem igényelnek speciális teendőt. Pontos vélemény alkotáshoz azonban javasolt 24 órás EKG monitorozást végezni , lelet birtokában lehet megmondani van-e teendő.

Sok stressz, kialvatlanság, pajzsmirigy betegség , túlzott koffein bevitel, magnézium- és káliumhiány is állhat ilyen panaszok hátterében többek között, ezek rendezése is javasolt szükség esetén.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 17., 11:47; Megválaszolva: 2021. január 17., 18:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bypass
Kedves Doktornő! Houstonban élő fiamnak szívműtétje volt. A beavatkozást követően több napon /4-5/ keresztül gépekkel tartották működő...
Karidológiai lelet
terheléses EKG és Holter monitorozáson vettem részt mert alacsonynak ítéltem meg a nyugalmi pulzusom. Heti 20-25 kilométert futok, nem nagy tempóban. ...
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés