Otthoni Holter EKG kiértékelés

Tisztelt Doktornő! A mellékelt otthoni Holter EKG-val készült eredmény kiértékelésében szeretném kérni szíves segítségét. Véleménye szerint veszélyesek ezek az eltérések? Egy-egy nagyobb bedobbanást éreztem ebben az időpontban. A készülék az éjszaka folyamán 4 PVCS-t regisztrált. Végeztem futópados gyaloglás mellett is ellenőrzést, akkor fél óra alatt 34 PVCS-t regisztrált és sokkal nagyobb kiugrások látszottak az EKG görbén. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! Amennyire a képen látható az Ön által kiugrásként vélelmezett eltérés pusztán technikai hiba. A képen a második sor második felében látható 1 db kamrai extraszisztolé. Az Ön által leírt néhány extraszisztolé mennyiségi szempontból nem jelentős. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 13., 19:43; Megválaszolva: 2021. január 13., 22:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...