Mitralis prolapsus

Kedves Doktornő! 8 hónapja kardiológiai kivizsgáláson mitralis prolapsust regurgitációval állapítottak meg. Reg.vol. 4ml. Vérkép, tsh rendben, EKG rendben. Az utóbbi 3 hétben időnként furcsa, gombócérzés/szorítás jelentkezett a torkomban amit egy erős szivdobbanás kísér, majd elmúlik. Amikor érzem a gombócérzést és megnézem a pulzusom, akkor olyan mintha egy dobbanás kimaradna, majd egy nagy dobbanás követi.Ez nyugalmi helyzetben, általában este jelentkezik. Sajnos amikor elkezdtem izgulni miatta, egyre gyakoribb lett, egymás után többször is előfordult. Tegnap elmentem kardiologiara, ahol azt mondta a doktor, hogy a mitralis prolapsus miatt érzem ezt, szedjek 10mg-s betablocbol felet, próbáljam kerülni a stresszt. Csináltunk egy ekgt ami jó lett, nem látszik rajta semmi. A kérdésem az lenne, hogy nem kellene 24 órás ekg mielőtt elkezdenék gyógyszert szedni? Amíg nem izgultam, nem is jelentkezett mindennap ez a probléma, nem lehet, hogy ha megnyugszom, akkor elmúlik, és nem kell bétablokkoló? Most sajnos ezen szorongok, hogy gyógyszert kell szedni, illetve ha nem szedem akkor mik lesznek a következményei, megállhat-e a szívem, stb. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A panasz hátterében extraszisztolé, egy nem sorban érkező ütés, állhat. Stressz, kialvatlanság, túlzott koffein bevitel, magnézium hiány, pajzsmirigy betegség is hozzájárulhat többek között az extraszisztolék megjelenéséhez. Az esetek nagy részében az extraszisztolék speciális kezelést nem igényelnek, az esetlegesen kiváltó okok rendezése hasznos lehet. Valóban érdemes lenne először 24 órás EKG monitorozást végeztetni, hogy pontosítani lehessen a ritmuszavar természetét. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 16., 07:34; Megválaszolva: 2020. december 18., 20:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...