szívritmuszavar

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt időkben pár havonta jelentkező ritmuszavar miatt fordulok Önhöz. Rendszerint guggolásból felállás után,vagy lehajolás után szokott jelentkezni, enyhe mellkasi nyomás jelentkezik, a pulzus nem tapintható,ilyenkor kénytelen vagyok lefeküdni,nagyfokú gyengeség miatt, és pár perc után helyreáll. Ilyenkor mért vérnyomás normális szokott lenni. Szívultrahang vizsgálat egyéb dolog (tinnitus) miatt történt,nem mutatott eltérést. Szedtem Panangint is napi 1 tbl-t,gyógyszertári tanácsra. Magasságom 193 cm/ 90 kg. Alvászavaraim vannak,kimerültségtől lehetséges a ritmuszavar? Q10 szedése meggondolandó? Mozgási szokásaim átlagosak,gyaloglok,kerékpározom,soha nem dohányoztam,nem alkoholizálok. Köszönettel, Zoli1965

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Pozícióból eredő vérnyomás esés is lehet a háttérben, ez egyszerű orvosi vizsgálat során kideríthető. Ha nem igazolódik eltérés , érdemes 24 órás EKG vizsgálatot (Holter) is végeztetni. Egyebekben stressz, kimerültség, sok koffein is hozzájárulhat ritmuszavar kialakulásához. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 07., 13:13; Megválaszolva: 2020. december 13., 22:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés