Extraszisztolé

Üdvözlöm! Extraszisztoléim vannak évek óta, mitrális prolapszusom is van. Legútóbb tavasszal a karantén előtt voltam kontrollon. Ma délelőtt nagyon megijedtem. Éreztem a melléütést (ilyenkor általában köhögnöm kell) , ez eddig panaszt nem okozott, csak éreztem, viszont most elöntött a forróság és megszédültem. Egy pillanatig tartott, a pulzusom is rövid ideig volt 90-100 között. Ez mi lehetett? Ilyen még nem volt!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A leírtakból nem tudom megállapítani mi volt a probléma, sajnos. Máskor érdemes vérnyomást is ellenőrizni a pulzus mellett egy ilyen panasz után. Esetleg okos eszközzel EKG-t készíteni. Segíthet az információ az Önt vizsgáló orvosnak. Gyakoribbá váló panaszok esetén 24-72 órás Holter monitorozás (EKG) segíthet a baj pontosabb megállapításában.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. október 19., 19:45; Megválaszolva: 2020. október 28., 11:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...
Extra dobbanások