Extraszisztolé

Üdvözlöm! Extraszisztoléim vannak évek óta, mitrális prolapszusom is van. Legútóbb tavasszal a karantén előtt voltam kontrollon. Ma délelőtt nagyon megijedtem. Éreztem a melléütést (ilyenkor általában köhögnöm kell), ez eddig panaszt nem okozott, csak éreztem, viszont most elöntött a forróság és megszédültem. Egy pillanatig tartott, a pulzusom is rövid ideig volt 90-100 között. Ez mi lehetett? Ilyen még nem volt!!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A leírtakból nem tudom megállapítani mi volt a probléma, sajnos. Máskor érdemes vérnyomást is ellenőrizni a pulzus mellett egy ilyen panasz után. Esetleg okos eszközzel EKG-t készíteni. Segíthet az információ az Önt vizsgáló orvosnak. Gyakoribbá váló panaszok esetén 24-72 órás Holter monitorozás (EKG) segíthet a baj pontosabb megállapításában. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. október 19., 19:45; Megválaszolva: 2020. október 28., 11:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE