• gyakori extrsystole

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kb. fél éve gyakoribb extra ütéseket, és időnként mellkasi fájdalmat érzek. Múlt hónapban történt egy kardiológiai vizsgálat (szív uh. negatív; ekg: inkomplett JTSZB, jelzett ST depresszió; 24 órás Holter EKG: kamrai ES: 1500, pitvari ES: 100, Couplet: 21, Run: 6). A vizsgálatok elvégzése után a korábbi gyógyszer adagjának emelését (nebibeta 2,5 mg helyett 5 mg) és napi 20 perc kardioedzést javasoltak. Sajnos javulás nem következik be, sőt egyre gyakrabban jelentkeznek az extra ütések. Tudom, hogy önmagukban a kamrai extrák veszélytelen ,,hibái' a szívritmusnak, azonban ilyen gyakoriság mellett sem szükséges egyéb teendő a beta-blokkoló szedésén kívül? Köszönöm a türelmét és megtisztelő válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a Extraszisztolé témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt extraszisztolé nem számít jelentős mennyiségűnek, de panaszt nyilván okozhat. A szívvizsgálat mellett ilyen panaszok esetén érdemes ellenőrizni a vér magnézium és kálium szintjét, a pajzsmirigy állapotát. Extraszisztolé ugyanis nem csak szívproblémák következtében alakulhatnak ki, hanem esetleg más eltérések is hozzájárulhatnak. Ha ezek rendben vannak, akkor vannak még terápiás lehetőségek az tünetek csökkentésére. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 14., 16:59; Megválaszolva: 2020. április 16., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?
        Tisztelt Doktornő! Nemrégiben voltam szívultrahangon, ami után a belgyógyászaton azt mondták, hogy minden rendben van a szívemmel, további teendő nincs. Mikor visszavittem háziorvoshoz a leletet, kérdezte, hogy a rajta szereplő "szervült...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.