• Vérnyomás rejtély

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 23 éves srác vagyok aki rendszeresen sportol, viszonylag energikus viszont évek óta fennáll egy kis “probléma” a vérnyomásommal kapcsolatban. Voltam már több orvosnál, terhelésen, szív ultrahangon és senki sem tudott egy épkézláb diagnosztikával előállni. Általában a SYS és a Pulzus érték az egészséges határok között mozog viszont a DIA érték kórosan alacsony. Átlagosan 30-40 érték között szokott lenni. Rengeteg vérnyomás mérővel volt mérve igy a szerkezet hibáját kizárhatjuk. Ennek ellenére nem mondhatom hogy fáradékony vagyok hisz álló munkát végzek és emelett heti kb 4x sportolok. Szeretném minnél több szakértő véleményét kikérni hátha kiderül mi is ez valójában. Előre is köszönöm válaszukat!

        Dr. Molnár Dóra válasza a diasztolés vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nem tudom megnyitni a küldött mellékletet, ha szükségesnek látja a szerkesztőségen keresztül küldje újra, eljuttatják nekem. Ha a szív ultrahang nem mutatott aorta billentyű elégtelenséget, és más szívbetegség sem igazolható, akkor néhány egyéb belgyógyászati problémára is felhívhatja a jelenség a figyelmet. Vérszegénység, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese működési zavar is okozhat kóros vérnyomást többek között. Idős korban az érfalak meszessé, merevvé válása áll gyakran az alacsonyabb diasztolés érték háttérében. Az mindenesetre jó jel, hogy nincs különösebb panasz, és a sportolás nem okoz gondot. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. február 16., 11:57; Megválaszolva: 2020. február 17., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.