• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy pár hete egyik pillanatról a másikra (egy mély lélegzetet után) magas lett a pulzusom és azóta is az. Előtte pár hétig gyomorpanaszokkal küzdöttem, ezeket kivizsgáltattam, gyomortükrözésen 06. 24-en jártam, reflux akkor nem igazolódott. Voltam gasztroenteorológusnál is ezzel, hasi ultrahangon, vérvételre jó párszor elküldtek, apróbb eltérések miatt. (Nagyon kicsivel magasabb lipaz, fehérvérsejtek száma magas a vizeletben). De semmilyen más eltérés nem mutatkozott. Mellkas röntgen egy hónapos, negatív. De egyik nap otthon elég rosszul lettem, szívinfarktus szerű tünetekkel , sürgősségin vettek vért, triponint és CK-t néztek,EKG, semmi baja a szívemnek, mondták. Másnap csinaltattam egy szívultrahangot, ott sem találtak semmit, ezt magánrendelőben csinálták. Megjelent egy fura gombóc érzés a torkom jobb oldalán, fül orr gégész látott, semmi, nyelés röntgenre is elkukdtek, negatív. A pajzsmirigy értékeim rendben vannak, holnap nyaki ultrahang vizsgálatra megyek. A pulzusom általában 80-110kozt mozog, tegnap éjjel is felriadtam, megmértem és 100korul volt. A mellkasom egy pontban szokott szúrni, egy nagyjából 3cm részén a bal mellem felett. A hátam is fáj a lapockáknál. A bal kezem is befájdul néha a bicepsznél. Plusz a kisujjam is de az csak ma. Nagyon enyhe zsibbadás is van, gyakoribb inkább hogy egy hidegrázás szerű érzés vonul át rajtam de elég sokáig. Mint amikor borsózik a hátunk. Az állkapcsom is néha befájdul, egy-egy pillanatra. Emellett ma a gyomrom is megfájdult ma. Őszintén aggódom, hogy mi lehet ez, remélem tud segíteni hogy milyen irányba induljak el még ezek után. Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező, akár vírusfertőzés, de vérszegénység is állhat a panasz hátterében többek között, részletes labor vizsgálat javasolt. Tüdőgyógyászati vizsgálat (nem egyenlő a mellkas röntgennel) is ajánlotta a légzéssel is összefüggő panasz miatt. 24 órás EKG vizsgálat (Holter) is javasolt a pulzusváltozás egész napos felmérésére. Állapotrosszabbodás esetén ismételten javasolt sürgősségi ellátás igénybe vétele. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. november 11., 16:32; Megválaszolva: 2019. november 13., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: