• Sinus tachycardia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy időnként a gyomorból érzem,hogy melegség önt el és dobban a szívem és 180-ra felment a pulzusom.Fordult már elő.Általában 80-100 közötti a pulzus. Vérnyomás 100-120/70-80 közötti.Semmi más tünet nem jelentkezett,sem szédülés,sem rosszullét és 15 perc mulva már csak 123 volt.Nagyon megijedek ilyenkor,szinte látom a mellkasom lüktetését.Spontán visszaáll.Voltam már vele kardiológián az uh szerint teljesen egészséges a szívem a holter lelete:max:fr.129/min,min.fr.89/min.SDNN:73 ms. max.rr:1060 msec.A vizsgálat alatt 12:03-kor 1-szer 9 ütemig terjedő supraventricularis ectópia sorozata volt.Alap a sinus ritmus.Nem PSVT.A pitvarfibrilliációhoz az időtartam kevés.Azt olvastam,hogy pánikbetegeknél előfordul és azt vettem észre amikor idegesebb időszak van akkor jön elő.Ez szervi,kell tőle félnem?Lesz bajom esetleg?Írtak fel Bisapropol Sandoz 2.5 mg ből napi felet,de én ibuprofén hatóanyagú fájdalomcsillapítót szedek,szedhetem mellette?Kicsit félek tőle,mert nagyon rossz érzés és hirtelen jön mindig.Köszönöm válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező! Javaslom, hogy keresse fel az Önhöz közeli Kardiológiai Központ Ritmusambulanciáját. Mivel eddig nem sikerült kimutatni a probléma okát, de az elmondás jellegzetes bizonyos ritmuszavarokra, ezért esetleg egy hosszabb ideig Önnél lévő eseménymonitorral lehetne rögzíteni az EKG-t a szapora szívverés alatt. Lelet függvényében már lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. augusztus 21., 07:52; Megválaszolva: 2019. augusztus 21., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: