• Pitvar fibrilláció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő Mult héten sürgösségire mentem ahonnan a kórház kardiologiai osztályára utaltak kivizsgálásra. Panaszom összevissza szivverés volt, ami mellett néha 120 as pulzus lett pár percre, majd ujra 80. Ez kb 2-3 órán át tartott, majd magátol megszünt.Az ottani ügyeletes orvos először Pitvarfibrillációra gyanakodott majd a készült EKG alapján ezt elvetették, és Pitvari Extrasystolé lett a diagnózisom. Egyéb leleteim, vérvétel, Sziv UH, Röntken Holter mind negativak lettek. 2 éve volt egy katéteres abláciom AVNRT miatt, azota ilyen roham nem volt Az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy a doktornő mit gondol az EKG alapján ez Pf volt vagy "csak" extrasystolék. További kezelést illetően kaptam Concort és Propafenolt ami szedek is természetesen. Köszönettel válaszát, Sándor

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

        Kedves Kérdező! Az bemutatott EKG-n valóban nincs pitvarfibrilláció, hanem normál- úgynevezett - szinusz ritmus mellett pitvari extraszisztolék láthatóak, ahogy meg is állapították. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 17:15; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: