• EKG lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor út/nő! 21 éves nő vagyok, átlagos testalkatú és többnyire extrém alacsony a vérnyomásom. Egy ideje a szívem kihagy, extra ütéseket tapasztalok. Egy alkalommal pánikrohamszerű tunetek kísérték, így bementem a kórházba, ahol készült labor, mellkas röntgen és EKG vizsgálat. A labor eredményben nem volt eltérés, negatív lett. A röntgen eredmény :"A rekesz éles kontúrú, sinusok szabadok. A szív nem nagyobb, az aorta kp. tág. A hilusi erek megtartottak. Kóros parrnchymás árnyék nem látható. EKG eredmény : 86/min fr., légzési AR, kp. Tág. állás, SVES kompenzációs pauzával, PQ int:135 sec, norm. Szél. QRS, a Vr-V1-V2-ben neg.T, III-V3 neg-poz. T, repol zavar nincs. Az EKG lelet mennyire aggasztó ? Mit jelent a sok negatív T ? Aggódom kene. Sajnos sokára kaptam időpontot további kivizsgálásra addig pedig nem hagy nyugodni az eredmény . Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG lelet témában

        Kedves Kérdező! A leírt negatív T-k nem betegségre utalnak, hanem T hullám irányát jelölik. Úgy gondolom, a fentiek alapján nincs ok aggodalomra. Az extraütések csökkentésére megróbálható recept nélkül kapható magnézium készítmény szedése alkalmazási előríratban foglaltak szerint. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 09., 16:07; Megválaszolva: 2019. augusztus 11., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: