• Bal kamra hypertrophia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy decemberbe 2 ekg vizsgálat is azt mutatja hogy bal kamra hypertrophiám van de azt mondta a kezelő orvos hogy nem annyira gáz az EKG tavaly januárba voltam szív ultrahangon és ott érdekes módon semmit nem találtak minden rendbe volt, most kicsit bizonytalan vagyok sajnos a testsulyomra is hivatkoztak ugyanis 130 kiló vagyok 186 centi mellé pánikbeteg is lehet ezzel sportot űzni ön szerint? Bicikli, kocogás esetleg más sport? Mennyire veszélyes ez a dolog? Mik a gyógyulási esélyek ja meg még az EKG-ra azt is írták zavartan ingerület vezetés. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG lelet témában

        Kedves Kérdező, tervszerű életmódváltozással érhető el testsúlycsökkenés (diéta+ mozgás). A futást ezzel a súllyal az ízületek védelme érdekében semmiképp sem javaslom, inkább gyors tempójú séta a megfelelő, de biciklizés úszás is jó lehet. Az EKG - görbe a szív elektromos jeleinek összesítéséből jön létre, az ultrahang során a szív látható , mérhető, ezért a szívfal vastagodás tekintetében ez a mérvadó. A zavartalan ingerület vezetés- a normál lelet része. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 01., 17:31; Megválaszolva: 2020. január 05., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: