mire utalhat ez?

Tisztelt Doktornő! Kb 2 hete kezdődött egy olyan érzésem,mintha hülye lenne a fejem. Balra fordultam,olyan volt,mintha szédülnék,de mégsem szédültem. Szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszert,co petineva-t,és betalocot is.Elmentem ekg-ra mert zavart ez az érzés,ott nem volt orvos csak aszisztens,aki csinálta a vizsgálatot. Szerinte teljesen rendben volt,a háziorvodom szerint is,akinek pár napja megmutattam,azt mondta ezt nyaki gerincferdülés okozza.Ma beszéltem egy ismerősömmel,aki szerint a QRS:137ms magas,és ő tovább küldene kardiológiára. Ő is háziorvos. Tavaly májusban voltam kardiológiai vizsgálaton,ekg,uh,vérnyomásmérés 24 órás.Ön szerint ezt a mostani eredményt mi okozhatja? Milyen veszélyei vannak?Szeptemberre van egy új időpontom.Köszönöm megtisztelő válaszát!Mara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a EKG lelet témában

Kedves Kérdező! Az EKG-ról látatlanban nem tudok véleményt mondani, de az valóban igaz, hogy a QRS:137ms több a normál értéknél. Azt, hogy van-e teendőt igénylő kóros elváltozás a háttérben, csak részletesebb kardiológiai vizsgálattal lehet eldönteni. Szerintem csak egy újabb EKG-t nem érdemes csináltatni, hanem menjen kardiológushoz, aki az EKG mellett a további szükséges vizsgálatokat is elvégzi. A fejében tapasztalható furcsa érzés viszont valószínűleg, hogy kardiológiai eredetű, javasolnék egy neurológiai és fülészeti vizsgálatot is a panasz okának kiderítésére. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. augusztus 07., 17:23; Megválaszolva: 2020. augusztus 10., 13:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás