• Túlzott magnézium bevitel kevés folyadék

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 41 éves férfi vagyok, az utóbbi pár hónapban elég sokszor volt pánikrohamom szapora pulzus néha egy-egy extrasystole ES beütéssel, korábban is volt már ilyen. Aztán elkezdtem Magnosolv granulátumot inni napi 2 tasakkal és ezeken a napokon kevés vizet ittam. Problémák utána kezdődtek: mikor ideges voltam nem kalapált úgy a szívem mint korábban de percenként sok ES-t és szív kihagyást éreztem. Pánik elmúltával nagyon alacsony lett a vérnyomásom 105/69 pulzus is 58-60 körül volt szédültem néha. Abbahagytam a szer szedését azóta nem jelentkezett ennyi ES. Kardiológus kivizsgált UH, holter, terhelés de nem volt lényeges eltérés. Azt mondta kizárt, hogy a sok magnézium okozta volna inkább a kevés folyadék fogyasztás miatt volt. Kérdésem, hogy okozhatta e ez a szer a sok ES-t? 1 csomag 670mg. magnézium-karbonátot, 342mg. magnézium oxidot és 195mg. káliumot tartalmaz. Doktor Úr szerint napi 3 liter vizet kell innom (testsúly:105kg.) mostanában ennyit is iszom vérnyomásom is rendeződött a per érték volt kevesebb (alacsony vérnyomású vagyok) de a nyugalmi pulzus 72-75 re emelkedett korábban 62-65 –ről. Ez a többlet folyadék bevitel miatt van? Hasznos a magnézium kiegészítés csak szedjek másfajtát és kevsebbet? Átestem a ló túloldalára a túlzott bevitellel?

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

        Kedves Kérdező, a panaszokat ion eltérés is okozhatja de nem kizárólag, más probléma is lehet a háttérben, ez így nem megállapítható. EKG és részletes laboratóriumi vizsgálat - ionszintek, TSH meghatározás is javasolt- a szokásos egyéb paraméterek mellett. Lelet birtokában lehet a további teendőkről dönteni. Amíg nincs meg az eredmény táplálékkiegészítőt ne fogyasszon, kiegyensúlyozott táplálkozásra, és kb. 2.5 energia, koffein- és alkoholmentes folyadék bevitelre törekedjen. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 14., 16:10; Megválaszolva: 2019. január 15., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: