Szédülés, rosszúllét, szív körüli fájdalom

Kedves Doktor Nő/Úr! Augusztus óta küzdöm egy problémával, ami megkeseríti a minden napjaimat. A fő tünetek erős szédülés, ájuláshoz közeli állapot, Magas vérnyomás (160/120 körüli) , néha fejfájás. Néha társul hozzá hányinger, mellkasi szorítás, diszkomfort. Mostanában erős szív körüli fájdalom. Egyéb főleg bal oldalamon lévő kéz és láb fájdalom. Nagyon sokszor zsibbad csak a bal kezem kesztyűvel takarható része. Volt már, hogy a bal arcom is. Néha keserű ízt érzek a torkomon. A tünetek egyre erősödnek. Jártam kardiológián, gasztroenterológián (2 helyen is) , fül orr gégésznél, Mellkasi ct-n, Diabetológusnál többször megfordultam ezidő alatt ügyeleten ahol folyamatosan vérnyomásra kaptam gyógyszereket.Endikrinológián (Ennek a vizsgálatnak nincs még teljes eredménye, de az alap dolgok mint a TSH rendben van) , voltam szívultrahangon is. Pszichoterápiára is járok de a panaszok nem szűnnek, SŐT... Eddig megállapítottak inzulin rezisztenciát és reflux betegséget, rekesz sérvet és magas vérnyomást is. Fura, hogy azzal a nappal minden megváltozott egy csapásra és nincs javulás. Néha időszakosan 1-2 napra vagy 1-1, 5hétre enyhültek a tünetek. De aztán újrakezdődik. Egyéb tünetek mostanában: lépcsőzésnél hamar fáradok és megszédülök. A gyógyszerek hatására sem javul a szédülés és a főbb tünetek. A főbb tünetek naponta többször is jelentkeznek van nap amikor 5-6 alkalommal.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Javasolt egy 24 órás vérnyomás monitorozás a vérnyomás ingadozás és a kezelés szükségességének megítélésére. Ezenkívül a féloldali zsibbadás miatt még neurológiai vizsgálat ajánlott.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. december 04., 17:43; Megválaszolva: 2018. december 14., 07:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vérnyomás, mellékhatások?:)
Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok, kb másfél éve szedek vérnyomáscsökkentőt. A kivizsgálásokkor Kardiológus Concor Amlo 5/10 mg-t javasolt....
Milyen gyógyszert javasolna?
Kb. 20 éve szedek szinte kezelhetetlen magas vérnyomásra Adalat GITS 30 gyógyszert, egyedül ez használ. Mellékhatásként 3-szorosára dagadt a bokám...
Fiatalkori aorta szűkület
19 éves fiamnál két éve diagnosztizáltak veseaorta szűkűletetet, amit a magas vérnyomás okának keresése közben fedeztek fel. Vérnyomáscsökkentő...
Lüktetés MPS miatt?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 16 évesen diagnosztizáltak nálam örökölt magas vérnyomást, és vele együtt MPS-t. Tudomásul vettem hogy alkalmanként...
Magas vérnyomás, szívritmus zavar
A problémám ott kezdődött, hogy 3 évig versenyszerűen kosárlabdáztam, ami mindennapos kemény edzést jelentett, hozzászoktam a mozgáshoz, majd...