• Szédülés, rosszúllét, szív körüli fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Augusztus óta küzdöm egy problémával, ami megkeseríti a minden napjaimat. A fő tünetek erős szédülés, ájuláshoz közeli állapot, Magas vérnyomás (160/120 körüli), néha fejfájás. Néha társul hozzá hányinger, mellkasi szorítás, diszkomfort. Mostanában erős szív körüli fájdalom. Egyéb főleg bal oldalamon lévő kéz és láb fájdalom. Nagyon sokszor zsibbad csak a bal kezem kesztyűvel takarható része. Volt már, hogy a bal arcom is. Néha keserű ízt érzek a torkomon. A tünetek egyre erősödnek. Jártam kardiológián, gasztroenterológián (2 helyen is), fül orr gégésznél, Mellkasi ct-n, Diabetológusnál többször megfordultam ezidő alatt ügyeleten ahol folyamatosan vérnyomásra kaptam gyógyszereket.Endikrinológián(Ennek a vizsgálatnak nincs még teljes eredménye, de az alap dolgok mint a TSH rendben van), voltam szívultrahangon is. Pszichoterápiára is járok de a panaszok nem szűnnek, SŐT... Eddig megállapítottak inzulin rezisztenciát és reflux betegséget, rekesz sérvet és magas vérnyomást is. Fura, hogy azzal a nappal minden megváltozott egy csapásra és nincs javulás. Néha időszakosan 1-2 napra vagy 1-1, 5hétre enyhültek a tünetek. De aztán újrakezdődik. Egyéb tünetek mostanában: lépcsőzésnél hamar fáradok és megszédülök. A gyógyszerek hatására sem javul a szédülés és a főbb tünetek. A főbb tünetek naponta többször is jelentkeznek van nap amikor 5-6 alkalommal.

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Javasolt egy 24 órás vérnyomás monitorozás a vérnyomás ingadozás és a kezelés szükségességének megítélésére. Ezenkívül a féloldali zsibbadás miatt még neurológiai vizsgálat ajánlott. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 04., 17:43; Megválaszolva: 2018. december 14., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: