• Van e valami tenni valo?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! gyerekkoromban vsd miatt kezeltek amely spontán zárodott. Rosszullet miatt bekerultem a korházba a haziorvostol mentovel szállitottak el mellkasfájdalom, szedules miatt(nem ment le a vernyomásom pulzus) kesobb a korházban megvizsgáltak Ahol a labor vizsgálat eredmenyei miatt ct-t kertek azonnal, hogy kizárják a trombozist. A d-Dimer ertekem akkor 1576, 18 volt. de mivel nem találtak ct-n semmit ezert nem foglalkoztak velem. tobbszori magas d-dimer ertékeim vannak. Ez mitol lehet? Voltam magánrendelesen Kardiologusnál ahol uh-n találtak pitvari septum aneurysmat. trombus nem ábrázolodott.I foku Ti.Elkuldott TEE-vizsgálatra ahol a kovetkezőket állapitották meg: A pitvari septumon 0, 30 és 60 foknál lent 4-5 mm-es primum típusu ASD, bal jobb shunt találhato. Jobb bal shunt VAlsalva manőverrel sem provokálhato. VSD-nem láthato, az aorta billenytyu 3 zsebes, jol nyíilik a bal pitvarba. A jobb felso nem hozhato látoterbe. Veleményuk:Kis ASD. BAl-jobb shunt. Gyogyszert irtak fel rendszeres szedesre, Concort 5MG naponta felet. ST: pulmo felett sejtes légzés, cor felett pm-l ERB pont felett systolés zorej hallhato. RR: 100 75 hgmm, p:97 min. HAsa betapinthato, hepar nem tap. Anasarca nincs. EKG: 97 min fr. sinus ritmus, PQ:0, 14s, QRS:0, 08s, QT:0, 36s kp.állásu R tengely, átmeneti zona V3-ban, szab.repol. Valamint megszeretnem kerdezni hogy ilyen betegsegre jár e adokedvezmény ugyanus ezekre a papirokra mellkasfájdalom és tahycard van feltuntetve diagnozisnál. Valamint megszeretnem kerdezni, hogy ezt a gyogyszert szedhetem-e Emozul 40 mg melle mert reflux-os vagyok. Mi okozhatja ezt a folyamatos D-dimer ertéket es miert nem foglalkoznak ezzel? Mivel jocskán a normál érték felett van. És hogy pontosan most mi bajom is van? válaszát elore is nagyon szépen koszonom. Legyen szép napja.

        Dr. Molnár Dóra válasza a emelkedett D-dimer témában

        Kedves Kérdező! 1. Adókedvezmény csak meghatározott mértékben rossz funkcionális állapot esetén jár szívbetegeknek, külnféle diagnózisokkal. A kardiológusa tudja megmondani, hogy Ön ebbe a kategóriába tartozik-e, bár a leírtak alapján szerintem nem. (Szerencsére, mivel ez súlyos betegséget jelentene.) 2. Az ismételten magas D-Dimer érték miatt hematológiai szakrendelésre menjen el, véralvadási probléma is állhat a háttérben, ezt kell kivizsgálni, és megállapítani, hogy igényel-e teendőt. 3. Reflux gyógyszer többnyire szedhető a szívgyógyszer mellett, de ha már évek óta szedi, akkor át kellene gondolni ezt, mivel hosszútávon nem tanácsos ennek alkalmazása. Emiatt a gasztoenterológussal kell konzultálni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2018. november 04., 10:02; Megválaszolva: 2018. november 05., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        22 eves srac vagyok aki szorongos es panikbeteg. Olyan 3 eve volt az elso panikrohamom focimeccs kozben. Akkor kivizsgaltak szervileg mindenhogyan(EKG, sziv Ultrahang, tüdő rontgen.. Stb. De nem talaltak semmit. Aztan jott a depresszio. Felszedtem 15 kilot...