Rosszullét

Kedves Doktor! 2 hónapja alvászavarral küzdőn, sok dolgon keresztül mentem már, több testű tünetek jelentkezett, nincs étvágyam, 3 kilót fogytam (47 kg vagyok) , erőtlen és fáradt vagyok. Orvosi javaslatra 1 hete Escitalopramot, este Stilnoxot szedek. Alacsony volt mindig a vérnyomásom, de az elmúlt 2 hétben többször felszökött 150/ 80 köré. Ma éjjel sajnos 1/3 m-köt még egy fél stilnox-ot bevettem, mert nem aludtam el. 13 óra körül bevettem 0, 125 Frontint. Egész nap alig bírok lábraállni, a lábfejem jéghideg, verejtékezem, ég a vállam, 14.00 körül ismét 146/76 volt a vérnyomásom, egy Tensiomint 25 mg, de 140 alá nem vitte le. Most égben a karjaim, változatlanul hideg a lábam és 155/89 a vérnyomásom. Mit tehetek? Vehetek még be vérnyomáscsökkentőt?

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Életkora alapján nem lehetetlen, hogy a női hormonális változásokhoz társul az ingadozóvá vált vérnyomás a depresszió mellett. Javasolt 24 órás vérnyomás és pulzus monitorozás, mert valószínűleg nem eseti gyógyszerszedéssel, hanem rendszeres terápiával lehet a vérnyomását rendezni. Ehhez szükséges még fizikális vizsgálat, részletes laboratóriumi vizsgálat (pajzsmirigy hormon vizsgálat, és vas anyagcsere is) , EKG. Leletek birtokában lehet dönteni a továbbiakról.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. július 21., 16:33; Megválaszolva: 2018. július 25., 14:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vérnyomáscsökkentő
Tisztelt Doktornő! Az orvosom covercard vérnyomáscsökkentőt írt fel nekem. Tudomásom szerint ez vízhajtót is tartalmaz. A kérdésem kell-e kálium...
Tisztelt doktor nő/úr!
Tisztelt cím! Egy elég furcsa kérdésem lenne.. a probléma 2 hete kezdődött, amikor itthon rosszul éreztem magam és megmértem a vérnyomásom...
Dr. Molnár Dóra
Jónapot. Mostnábam napközbe a vérnyomásom 126/54/70 de ha mozgok akkor felmegy 145/70/73 esténként pedig 116/48/60. Voltam magán kardiologusnál még...
vérnyomás mérés
Tisztelt Dr. Molnár Dóra, A 17 éves fiam az utóbbi időben panaszkodott hogy szív tájékon szúró fájdalmat érez, amely spontán szűnik, rövid...
Alcsony DIA érték
Jó napot kívánok. 31eves két gyermekes anyuka vagyok. Mostanában a vérnyomásom rendesen mérem. (Édesapám szívinfarktusa óta aggódok én is)...