Normális a pulzusom?

Tisztelt Doktornő! 2 hónapja voltam mindenféle kivizsgáláson voltam szív ultrahangon ott azt mondták minden rendben megjártam a sürgősségit is ott volt 2 féle EKG, 3 vérkép, vér gáz ott is azt mondták hogy minden jó csak fel stresszeltem magam de erről korábban már írtam:) Ott fel írtak nekem napi 1/2 Bisoprolol Rathiopram 5mg nevű gyógyszert egyébként szorongós vagyok a pulzusom is szokott magasabb lenni a kelleténél most az lenne a kérdésem hogy ettől a gyógyszertől kaphatok szívelégtelenséget vagy szív izom gyengeséget? mostani mért vérnyomás értékek gyógyszerrel: 137/83/61, 135/80/65 akkor szokott lenni többnyire 123/70/55, 125/75/59 ezek az értékek normálisak? A pulzusom normális hogy ilyen alacsony? nem lesz ebből valami bajom? A szorongásom is kicsit alább hagyott mióta szedem, de most meg e miatt aggódok hogy túl alacsony a pulzus és hogy ebből baj lehet! Köszönöm a választ előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pulzusszám témában

Kedves Kérdező!

Először is nyugodjon meg, a fentiek alapján azonban szívelégtelenség vagy szívizom gyengeség kialakulása a gyógyszer szedés következtében nem valószínű.

A vérnyomás és pulzus értékek elfogadhatóak gyógyszer mellett. A pulzusszám megítélése azonban néhány mérés alapján nem pontosan lehetséges, fontos a terhelésre adott válasz, vagy az éjszakai alacsonyabb szívverés szám meghatározás is. Az adatok segíthetnek a megfelelő gyógyszer kiválasztásához, az adagolás beállításához. Holter vizsgálat javasolt a fentiek tisztázására. (24 órás EKG)

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2017. november 21., 12:08; Megválaszolva: 2017. november 21., 21:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Magasabb pulzus
Tisztelt Dr Nő! Gyermekkorom óta rendszeresen sportolok. Kb másfél éve elkezdtem futni pulzuskontrollal,pulzus pánttal. 4hete észrevettem hogy...
Jól működő szív?
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 26 éves férfi vagyok. Két éve vannak pánikrohamaim, amik tavaly december óta gyakoribakká is váltak. Február 20.-a óta...
Két lepocka közti nyomás szív mr
Tisztelt Doktornő! Az első rosszullét után 2 hétig minden nap éjszaka 10 napközben plusz 2 órát kellet aludnom.Nem választhattam, nehéz légzés...
bajok a szívvel
Kedves DoktorNő/Úr! 20 éves Nő vagyok, 160cm, 48 kg. Körübelül egy hónapja Tunéziából hazaérkezés után bevásárlás közben rosszul lettem: ...
Alacsony pulzus
Kedves Doktornő! Tegnap voltam tüdőszűrésen, ahol megmérték a vérnyomásom is. Értéke 115/68 pulzus 42. A pulzusom mostanában gyakran ilyen...