• vernyomas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr. Azt szeretném kérdezni nekem nyugalmi állapotban a vérnyomásom 100/60 átlagban a pulzusom pedig 70-80. Enyhe séta után a vérnyomásom 120 de a pulzusom mindig több mint a vérnyomásom.. azt szeretném kérdezni mekkora baj ez hogy a vérnyomásom kevesebb mint a pulzus..Köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a pulzus témában

        Kedves Kérdező, nem feltétlen baj, hogy a pulzus mérőszáma magasabb mint a vérnyomásé, ez körülményektől is függ. A kis terelésre gyorsan emelkedő pulzusnak több oka lehet, ezeket érdemes lenne tisztázni, házi orvosától tud ehhez segítséget kérni. Ilyen okok például: vérszegénység, cukorbetegség, jelentős túl- vagy alultápláltság, pajzsmirigy, vagy tüdőbetegség többek között. A tünet hátterében legtöbbször azonban nem egészségügyi probléma, hanem edzetlenség áll. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 30., 18:26; Megválaszolva: 2018. december 02., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: