V5-v6 depresszió

Kedves Doktornő! A mai napi (éves kötelező) foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálaton az EKG leletem miatt továbbutaltak kardiológus szakorvoshoz, mivel a leletem nem teljesen 100 %-os.Ez áll a beutalón: A V5-ben 1mm-es V6-ban 2mm-es ST depr. A vizsgálatot végző orvos felhívta a figyelmemet, hogy mindenképpen menjek el a kardiológiai vizsgálatra. Mivel magas vérnyomás betegségem van, (a szűrést végző orvos is magasabb értéket mért) felvettem a kapcsolatot a kardiológus Doktor Úrral aki azt kérdezte, vannak e panaszaim. Mivel én erre nemmel válaszoltam Ő azt kérte, hogy ápr.8-án reggel menjek hozzá. (beolvastam neki a telefonba, hogy mi az EKG eredménye) jelezte, hogy ha nincsenek panaszok azért nem kell aggódni, természetesen a fenti időpontban a szükséges vizsgálatokat elvégzi rajtam. 2 éve aktívan sportolok (futok, edzőterembe járok) , étkezésemre odafigyelek, dohányzásról leszoktam kb. 3/4-ed éve. Az elmúlt napokban többször volt vérnyomás kiugrásom is. (otthoni méréskor) Kérem Önt (mivel eléggé rémült vagyok) segítsen eligazodni abban hogy mit is jelent a fent említett EKG eltérés, illetve hogy sportolhatok e a szokott módon.Tisztelettel köszönöm válaszát.G

Dr. Molnár Dóra válasza EKG eltérés témában

Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg. A szűrő vizsgálatok arra valók, hogy ha eltérés van, akkor időben kiderüljön. Az jó hír, hogy nincs panasz. Elképzelhető, hogy megvastagodott a szívfal a magas vérnyomás és a sport következtében és ez okozza az EKG eltérést. A szív ultrahang vizsgálat ezt majd pontosan megmutatja.

Addig nem sportoljon intenzíven, és a továbbiakról kérdezze meg a vizsgáló orvost. A lelet alapján tud bővebb felvilágosítást adni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 23., 23:52 ;Megválaszolva: 2016. március 25., 15:10
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
EKg leletezés
T.Dr.Nő / Úr! Ekg leletre ezt írták: A bal kamra hypertrophias, izoelektromos ST-k, pozítiv T-k. Ez mit jelent, mi a teendő? köszönöm a választ
Szívbetegség
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...