V5-v6,depresszió

Kedves Doktornő! A mai napi (éves kötelező) foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálaton az EKG leletem miatt továbbutaltak kardiológus szakorvoshoz, mivel a leletem nem teljesen 100 %-os.Ez áll a beutalón: A V5-ben 1mm-es V6-ban 2mm-es ST, depr. A vizsgálatot végző orvos felhívta a figyelmemet, hogy mindenképpen menjek el a kardiológiai vizsgálatra. Mivel magas vérnyomás betegségem van, (a szűrést végző orvos is magasabb értéket mért) felvettem a kapcsolatot a kardiológus Doktor Úrral aki azt kérdezte, vannak e panaszaim. Mivel én erre nemmel válaszoltam Ő azt kérte, hogy ápr. 8-án reggel menjek hozzá. (beolvastam neki a telefonba, hogy mi az EKG eredménye) jelezte, hogy ha nincsenek panaszok azért nem kell aggódni, természetesen a fenti időpontban a szükséges vizsgálatokat elvégzi rajtam. 2 éve aktívan sportolok (futok, edzőterembe járok), étkezésemre odafigyelek, dohányzásról leszoktam kb. 3/4-ed éve. Az elmúlt napokban többször volt vérnyomás kiugrásom is. (otthoni méréskor) Kérem Önt (mivel eléggé rémült vagyok) segítsen eligazodni abban, hogy mit is jelent a fent említett EKG eltérés, illetve, hogy sportolhatok e a szokott módon. Tisztelettel köszönöm válaszát. G

Dr. Molnár Dóra válasza EKG eltérés témában

Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg. A szűrő vizsgálatok arra valók, hogy ha eltérés van, akkor időben kiderüljön. Az jó hír, hogy nincs panasz. Elképzelhető, hogy megvastagodott a szívfal a magas vérnyomás és a sport következtében és ez okozza az EKG eltérést. A szív ultrahang vizsgálat ezt majd pontosan megmutatja. Addig nem sportoljon intenzíven, és a továbbiakról kérdezze meg a vizsgáló orvost. A lelet alapján tud bővebb felvilágosítást adni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Megválaszolva: 2016. március 25.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Bal tawara szár blokk császármetszés
Jó napot! 38 hetes terhes vagyok és úgy néz ki császármetszéssel kell megszülnöm a babát, mert nem fordult be. Komplett bal tawara szár blokkot állapítottak...
EKg leletezés
T. Dr. Nő / Úr! Ekg leletre ezt írták: A bal kamra hypertrophias, izoelektromos ST-k, pozítiv T-k. Ez mit jelent, mi a teendő? köszönöm a választ
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...