Szívritmuszavar és életmódváltás

Üdv! 17 éves fiú vagyok 200 cm 75kg. Túl vagyok egy spontán légmellen egyébként nem volt más komolyabb betegségem. Régóta gyorsul fel a szívverésem alkalmanként hirtelen. Megfigyeltem, hogy kizárólag ha hirtelen felugrok vagy lehajolok vagy esetleg rossz pozícióban ülök. A szabálytalan szívverés kb havonta fordul elő azonban eléggé kellemetlen és szeretnék javítani ezen. Voltam ekg-n teljes vérképet csináltak és a pajzsmirigyemet is megvizsgálták. Nem iszom, nem kávézom, nem dohányzom, rendszeresen konditeremben edzek. Érdeklődnék ön szerint kell-e még orvoshoz fordulnom vagy változtatnom az életmódomon? Előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező, mivel az Ön testmagassága átlag feletti, bizonyára sokat nőtt hirtelen, ezért testhelyzet változásra vérnyomásesés következhet be, ami szapora pulzust okozhat. Ezt néhány pozícióváltozáshoz igazított vérnyomásméréssel is lehetne ellenőrizni (háziorvos) . Amennyiben életvitelét zavarja a panasz, kardiológiai vizsgálat is javasolt. A rendszeres sport tevékenység hasznos, de ne essen túlzásba, úgy gondolom, hogy egy kis testsúly növelés is jó lenne. napi 2, 5 L koffein és cukormentes folyadék fogyasztása javasolt (leginkább víz) , izzadós tevékenység esetén akár 3 L is szükséges lehet. Hirtelen testhelyzet változtatás kerülése is javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 18., 16:04 ;Megválaszolva: 2016. február 19., 22:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Állandó reggeli hasmenés
Tisztelt Doktor Nő! A problémám a következő lenne: november elején voltam covidos , akkor az emésztő rendszeremet támadta meg, durva hasmenés...
Szívdobogás, laborértékek
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 hónapja étkezési kihágás után (erőszen fűszeres, csípős étel, csokoládé, bor) gyomorhurutra utaló tüneteim...
Inappropriate sinus tachycardia
Tüdő, szív, vagy egyéb betegség?...
Tisztelt Szakértők! 27 éves, vékony testalkatú, rendszeres ülő munkát végző férfi vagyok. COVID-os nem voltam, a Moderna oltást kaptam I. –...
Szívritmuszavar?