Alacsony vérnyomás és teljesítményfokozók

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Az lenne a kérdesem hogy miért lehet alacsony a diosztés értékem! Edzés után kb 20 percel a vérnyomásom 125/52 80 volt! Nap közbe ez az érték 90/40 50 szokott lenni általában! De semmi panaszom nincs sem szédülés sem fej fájás! Edzés elött szoktam teljesítmeny fokozót szedni persze nem tiltott szert, ebben mindhatni a koffein is elég sok egy adagban 400 mg felett! Az érdekelne hogy ez természetes e vagy a késöbbiekben ennek lehet e valami következménye? A házi orvosom is kerdeztem már de ö csak annyit mondott hogy majd el mulik! Pár éve már egy üzem orvosnak is feltünt ez ö EKG-t csinált egy egy hétig minden nap jártam vérnyomás mérésre ott is ilyen alacsony értékek voltak, de semmi magyarázatot nem kaptam! Köszönöm a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás témában

Kedves Kérdező, jó hír, hogy nincs panasz. Azt javaslom, hogy csináltasson egy szív ultrahang vizsgálatot, mert néha billentyű hiba van az ilyen vérnyomásértékek hátterében. Érdemes lenne még mindkét karon vérnyomást mérni, jelentősége lehet, hogy van-e különbség. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 25., 15:05; Megválaszolva: 2016. január 27., 15:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vérnyomáscsökkentő
Tisztelt Doktornő! Az orvosom covercard vérnyomáscsökkentőt írt fel nekem. Tudomásom szerint ez vízhajtót is tartalmaz. A kérdésem kell-e kálium...
Tisztelt doktor nő/úr!
Tisztelt cím! Egy elég furcsa kérdésem lenne.. a probléma 2 hete kezdődött, amikor itthon rosszul éreztem magam és megmértem a vérnyomásom...
Dr. Molnár Dóra
Jónapot. Mostnábam napközbe a vérnyomásom 126/54/70 de ha mozgok akkor felmegy 145/70/73 esténként pedig 116/48/60. Voltam magán kardiologusnál még...
vérnyomás mérés
Tisztelt Dr. Molnár Dóra, A 17 éves fiam az utóbbi időben panaszkodott hogy szív tájékon szúró fájdalmat érez, amely spontán szűnik, rövid...
Rosszullét
Kedves Doktor! 2 hónapja alvászavarral küzdőn, sok dolgon keresztül mentem már, több testű tünetek jelentkezett, nincs étvágyam, 3 kilót fogytam...