Ekg vizsgálat

Tisztelt Doktornő! A 86 éves nagymamámmal a héten voltunk belgyógyásznál, minden fél évben járunk.Legutóbb tavaly júliusban voltunk és akkor vérvételt valamint ekg vizsgálatot is csináltak. Akkor minden rendben volt. Most a vérnyomás 120/65 volt azt mondta a belgyógyász, hogy nem baj legalább nem terheli a szívet.Vérvétel most nem volt előírva, az ekg vizsgálatra pedig azt mondta az orvos, hogy minden rendben van vele csak egyszer melléütött a szív de az nem baj.Engem azért nyugtalanít az ekg, mert mindig rendben szokott lenni. Arra is gondoltam nem e lehet attól, hogy mi taxival mentünk és bizony elég magas autó volt és nehéz volt be és kiszálni is nagyinak, valamint az ekg vizsgálatnál az ágyra felfeküdni is nehezen megy neki, mert nehezen mozog fájnak a lábai.Lehetséges, hogy ezért mutatott rendellenességet az ekg vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm. Zsuzsi

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, 1-1 extraütés (egy másik ingerképző helyről, nem sorban érkező ütés) a legtöbbször valóban nem probléma, ne aggódjon. Extraszisztolé bárkinél előfordulhat. A nagymamát ért izgalom és terhelés hozzájárulhat a jelenséghez. Amennyiben panaszt okozó, össze-vissza szívverést észlelne a páciens, akkor szóljanak a kezelő orvosnak, illetve, a ha a mért pulzus tartósan 90/perc felett, vagy 50/perc alatt lenne. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 24., 14:49; Megválaszolva: 2016. január 25., 21:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szív dobbanások,magas pulzus
Tisztelt Doktornő! 22 éves nő vagyok. Családomba előfordult magas vérnyomás,illetve édesanyámnál billentyű gondok,édesapám infarktusba...
Extra Systole
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...