Gyulladás csökkentő használata vérhígító -Xarelto 20-szedő beregek esetében,

Két éve kezelnek Xareltóval, pitvarfibriláció miatt. Ugyanakkor kopás és főleg a porckorong sérv miatt elég súlyos fájdalmaim vannak. A vérhígító miatt nem szedek semmilyen gyulladás csökkentőt vagy fájdalom csillapítót mivel ezeknek szedése fokozza a vérhígító hatását illetve a belső vérzések lehetőségét. Megjegyzem már volt három esetben fekélyből kifolyólag belső vérzésem.Évek óta nincs aktív gyomorfekélyen! Szeretném megkérdezni, hogy az esetemben milyen gyulladás csökkentőt vagy fájdalom csillapító szedése lehetséges mivel eddig egyértelmű választ nem kaptam és a vérzékenység fokozásának lehetőségétől nagyon tartok. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza xarelto témában

Kedves Kérdező, gyomorkímélő erős fájdalomcsillapító csak receptre kapható, de háziorvos is felírhatja. Az új típusú véralvadásgátló gyógyszerek hatását kevésbé befolyásolják a fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők, de természetesen ha a fájdalomcsillapító mellékhatásaként gyomorfekély alakul ki, akkor a véralvadásgátlás következtében egy esetleges vérzés súlyosabb lehet. Mindenképpen konzultáljon a kardiológussal is a problémájáról, mert lehet, hogy kisebb adag gyógyszer is elegendő lenne az Ön helyzetében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 23., 17:26 ;Megválaszolva: 2016. január 25., 20:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?